https://youtu.be/Z97kxf2ds9k

Senelerdir vatandaşlar tarafından çeşitli yayın organlarında tartışılan 'Evlilik aşkı bitirir mi?' sorusunu bu kez Samsunlu vatandaşlara sorduk. 

Samsunlu vatandaşlar evliliğin aşkı öldürmediğini, çiftlerin birbirine saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde davranması sonucunda aşkın bitmeyeceğini ifade etti.

KARŞILIKLI ANLAYIŞ ÖNEMLİ

Menderes YÜKSEKTEPE: Evlilik kesinlikle aşkı öldürmüyor. 1983'te evlendim ve halen eşime olan sevgim devam ediyor. Sevdiğim kadından üç tane evladım var. Önemli olan insanların birbirini karşılıklı bir şekilde anlaması. Birbirini anladıktan sonra o sevgi bitmiyor.  

NORMAL HAYATA DÖNÜLÜYOR

Serpil TURAL: Evlilik aşkı öldürür. Çünkü evlendikten sonra artık evliyiz deyip normal hayatlarına devam ediyorlar. Bu da git gide aşkı öldürüyor. Genelde erkekler için bu durum daha ağır basmakta. Çünkü hayat şartlarından dolayı erkek rutin işlerine dönerken aşkı düşünemiyor. 

KİŞİYE GÖRE DEĞİŞİR

Şadiye SEZGİN: Aşk evliliği öldürmüyor ama zamanla yerini saygı ve sevgiye bırakıyor. Evlilik kişiden kişiye, çiften çifte değişiyor. Yüzde seksen evlilik monotonlaşırken yüzde yirmilik kesimde ise ilk günkü heyecanı ile devam ediyor. 

GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERİYOR

Hülya TURAN: Evlilik aşkı öldürüyor. Sanırım sebebi de sevgili iken her şeyi paylaşınca evliliğe bir şey kalmadığından olabilir. Aynı eve girince her şey değişiyor. Sevdiğiniz insanı aynı eve girdiğinizde tanıyamıyorsunuz. Evlilikle birlikte gelen sorumluluğu bazı insanlar kaldıramıyor. Şu zamanda en mantıklısı görücü usulü ile evlenmek. 

ÖNCELİK SEVGİ VE SAYGI

Esin ALBAN: Eğer evlendiğiniz kişi ile karşılıklı sevgi, saygı, sadakat, içerisinde bir evi paylaşıyorsanız o evlilikte aşk ölmez her zaman filizlenir. Ama saygı ve sevgi yoksa evlilik aşkı öldürür. 

AŞK OLMAZSA OLMAZ

Tolga ELVEREN: Eğer evlilik aşkı öldürse evlilikler devam etmez. Bazı insanlar evlilikte aşktan önce saygı sevgi olmalı diyor. Saygı ve sevgi her zaman olmalı. Bu sadece eşe değil, bir çocuğa, bir insana hatta bir hayvana karşı olmalı. O yüzden aşk ve saygı bir değildir. Aşk çok ayrıdır. 

SAYGI ÖNEMLİ

Çiğdem ELVEREN: Evlilik aşkı öldürmüyor. Çünkü evlendiğiniz insanı seviyorsanız ve saygı duyuyorsanız aranızdaki aşk hiç bir zaman bitmiyor. Bence en önemlisi saygı. Saygı olmazsa hiç bir şey olmaz. 

AŞK ARTIYOR

Musa OKUROĞLU: Evlilik aşkı öldürmüyor. Bir insanda vicdan varsa ve karşısındakini seviyorsa aşk, evlilikte de devam ediyor. Evlilik insanı sorumluluk sahibi yapıyor. Bir adım atılacaksa beraber adım atıyorsunuz. Bir şey düşünürken sevdiğiniz hep ön planda oluyor. Kısaca evlilikte aşk ölmüyor artıyor.

HAYATI DEĞİŞTİRİYOR

Mehmet ERGİNSOY: Evlilik biraz da olsa aşkı öldürüyor. Ama bu kişisine göre de değişiyor. 70 yaşında evli olan insan hala aşığım diyebilirken 25 yaşında evli olan insan aşık değilim diyebiliyor. Bazen de hayat şartları insanı mutsuzlaştırdığı için, çiftler bu durumu evine ve eşine yansıtabiliyor.

DEVAM EDER

Semra ERGİNSOY: Evlilik aşkı öldürmüyor. Çünkü karşılıklı sevgi saygı olduktan sonra ve karşındaki insana gerçekten değer veriyorsan evlilik hiç bir zaman durağanlaşmaz. Duygular karşılıklı olursa evlilik, hep ilk günkü aşkla devam eder. 

Esra VURAL - Yasin YILDIZ