https://www.youtube.com/watch?v=hQSbEL8Hg4Y

Samsunlular, her yaz sezonunda onlarca kişinin boğulduğu, birçok kişinin de boğulma tehlikesi geçirdiği Karadeniz'de serinlemek isteyenlerin dikkatli davranmaları gerektiğini söyledi

Karadeniz'in diğer denizlerden farklı olduğunu, rip akıntısı nedeniyle her sezon onlarca can aldığını hatırlatan Samsunlu vatandaşlar, bu nedenle denize girecek kişilerin mutlaka tedbirli davranması gerektiğini kaydetti. Samsunlu vatandaşlar, Karadeniz'deki boğulma olaylarının önüne geçilebilmesi için neler yapılması gerektiğini Samsun Canlı Haber TV'ye anlattı.

KURALLARA UYULMALI
Emrah SEKMEN: Denizde yüzenlerin koruma şeritlerini geçmemesi gerekiyor. Cankurtaranların da uyarılarda bulunup daha dikkatli olması gerekiyor. Özellikle genç veya yaşı küçük olanlar, aileleri ile denize girmeye özen göstermeliler. Bu şekilde çok büyük sıkıntıların olacağını düşünmüyorum.

ŞAKASI OLMAZ
Adem KOZA: Denize girenler özellikle yüzme bilmiyorlarsa fazla açılmamalılar. Evet, serinlemek için Karadeniz sularına giriyoruz ama yüzerken de dikkatli olmalıyız. Denizin şakası olmaz.

KÖTÜ SONUÇLARI OLUR
Tunahan ÖZKAPI: Yüzmeyi bilmeyen kişiler suyun belirli bir yerine kadar gitmeli. Cankurtaranların sık bulunduğu bölgelerde denize girmeliler. Çünkü ıssız ve derin yerlerde denize girmeleri kötü sonuçlara yol açar.

YÜZMEYİ İYİ ÖĞRENMELİ
Elmir HAŞİMZADE: Denize girecekler öncelikle şeritleri geçmemeleri gerekiyor. Denizde uyulması gereken kurallar var. Bunları sahil kenarlarında her yere asıyorlar, bu kurallara uymaları gerekiyor. Yüzmeyi bilmeyenlerin üzmek için eğitim almaları gerekiyor, onu da denizde değil havuzda yapmaları lazım. Hiç değilse havuzun büyük bir tehlikesi yok.

GÜVENLİ YERDE GİRMELİLER
Baddalgazi AKBULUT: Her alanda denize girmemek gerekiyor. Cankurtaranların olduğu veya kalabalığın yoğun olduğu bölgelerde denize girmekte yarar var. Çünkü her hangi bir dalgada yüzmeyi bilmeyen kişi panik olup boğulma riskini arttırır. O zaman yardım almak daha kolay olur.

ÇOK AÇILMAMALI
Erkan ŞENER: Derinlerde yüzebilmeme rağmen kendimi iyi bir yüzücü olarak görmüyorum. Vatandaşlarımıza fazla açılmamalarını öneririm. Yüzmeyi çok iyi bildiklerini iddia edenler denizde açılabiliyor ama bazen ayağımıza veya bacağımıza kramp girebiliyor, bunları dikkate almalıyız.

KURALLARA UYMALIYIZ
Recep Kadir GÜNER: Karadeniz Bölgesi, akıntılar konusunda tehlikeli olduğu için çok fazla açılmamak gerekiyor. Cankurtaranların bulunduğu bölgede denize girmek, dubaları geçmemek ve kurallara uymak önemli. Bunlara uyarsak bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

DİKKATLİ OLMALIYIZ
Murat SÖYLEMEZ: Denizde özellikle çocukların açılmaması gerekiyor. Mutlaka denize arkadaşlarıyla bile gitse kendilerinden yaşça büyük ve yüzmeyi bilen birileri ile gitmeliler. Karadeniz, rip akıntılarından dolayı tehlikeli bir deniz. Yüzerken her hangi bir panikte boğulma riski artabilir. Bundan dolayı da biraz daha dikkatli olmalıyız.

ÇOK AÇILMAMALIYIZ
Yavuz EGUL: Karadeniz’de akıntıya kapılmamak için sahil güvenlik ve cankurtaranların söylediklerine uymak gerekiyor. Denizde sınır olarak dubalarla belirtilen yerleri geçmemek ve en önemlisi yüzerken dikkatli olmak gerekiyor.

EKİPMANLA YÜZEBİLİR
Emre Dursun: Karadeniz’de yüzerken dikkatli olmak gerekiyor. Eğer 18 yaşından küçükse bir büyüğü ile denize girmeli. Küçükse de yüzmeyi kolaylaştıran can simidi gibi ekipmanları kullanabilir.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ