https://youtu.be/iDjp1PQ_GsU

Samsun'da yaşayan vatandaşlar, belediye başkanlarının yapılan ve yapılması planlanan hizmetlerle ilgili vatadandaşa danışması ve halkın sorunlarına kulak vermesi gerektiğini dile getirdi.

İşte Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan vatandaşların cevapları:

İÇ İÇE OLMALI
Süleyman TAŞTAN: Belediye başkanı hizmet yaparken vatandaşın fikrini de almalı. Vatandaş olarak yapılan hizmetleri önceden bilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Halk ile belediye her zaman iç içe olması gerekiyor.

İLETİŞİMDE KALMALI
Yakup ÇELİK: Belediye başkanı bir çalışma yaparken, vatandaşın fikrini almalı. Çünkü belediye başkanları sokağın veya mahallenin ne durumda olduğunu vatandaş kadar iyi bilemez. O yüzden belediye başkanları vatandaşlarla olan iletişimini koparmamalıdır.

İSTİŞARE YAPMALI
Ali KELEŞ: Belediye başkanları sadece hizmet için değil, her zaman vatandaşla istişare halinde olmalıdır. Sağlıklı yönetim şekli budur. Sonuç olarak belediye başkanı vatandaşa hizmet için seçilmiş insanlardır. Eğer hizmet için geldiyseler vatandaşı dinlemeliler.

SOKAKLARDA OLMALI
Turan UZUN: Belediye başkanları hizmetlerle ilgili vatandaşa danışmalıdır. Hatta danışmadan önce kendisi de vatandaş gibi sokaklarda dolaşarak, şehirdeki eksiklikleri görmeli, tespitlerini ona göre yapmalıdır. Ama ne yazık ki belediye başkanlarımızı sadece seçim zamanı sokaklarda görüyoruz. Onun dışında gördüğümüz yok.

YANLIŞ BİR TUTUM
Mehmet YÜCEL: Belediye başkanları hizmet yaparken vatandaşa danışmalı. Çünkü vatandaş başkanını hizmet yapsın diye seçiyor. Ama ne yazık ki belediye başkanları sadece seçim zamanı vatandaşın fikrini alıyor. Seçimden sonra kimseyi göremiyoruz.
Bunun da yanlış bir tutum olduğunu düşünüyorum.

VATANDAŞA DANIŞMALI
Tunahan KÖMÜRCÜ: Belediye başkanları kesinlikle icraat yaparken vatandaşa danışmalı. Çünkü bir şehrin eksiğinivatandaş, daha iyi bilir. Öyle koltukta oturup hizmet vermek doğru değil.

BABACAN OLMALI
Kemal KARADENİZ: Belediye başkanları bir sokak yada mahalle de çalışma yaparken vatandaşın fikrini almalıdır. Diğer konularda almasa da olur. Ayrıca belediye başkanı her zaman halk ile iç içe olmalı. Babacan bir tavır segilemelidir.

GÖREMEDİĞİNİ GÖRÜR
İlkay İSMAİLOĞLU: Belediye başkanını seçen vatandaştır. Bu nedenle belediye başkanının vatandaşından fikir alması, istişarede bulunması vatandaşına olan saygı ve minnettarlığını gösterir. Başkan kesinlikle halka danışmalıdır. Bazen vatandaşlar başkanın göremediği şeyleri de görebilirler.

GİZLİ KAHRAMANLARDIR
Necati TOSUN: Belediye başkanları vatandaşla istişare halinde olmalı. Büyük işler yapan kişilerin muhakkak arkasında gizli kahramanları vardır. Başkanların da gizli kahramanları vatandaşlardır. Bu nedenle vatandaşın fikri alınmalıdır. Yoksa yapılan yanlışın cevabı sandıkta verilir.

ONLARA ULAŞAMIYORUZ
Kurtça KURT: Belediye başkanı vatandaştan fikir almalı. Vatandaşın halin ve hatrını, sormalıdır. Hatta bir belediye başkanı ulaşılabilir olamalıdır. Sorunlarımız olduğunda başkanımıza iletebilmeliyiz.

ÇÖZÜM BULUNAMADI
Mehmet ÇELİK: Engelli bir vatandaşım. Özellikle toplu taşıma da ciddi sorunlar yaşıypruz. Defalarca çözüm bulunması için belediyeye başvurduk. Ama çözüm bulunamadı. Kısaca buradan yola çıkarak başkanlar vatandaşın sorununu dinlemeli, ve ona göre hizmet yapmalıdır.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ