https://youtu.be/ZnsvavHmpWM

Samsun'da sokağın nabzını tutmaya devam eden Samsun Canlı Haber TV ekipleri bu kez vatandaşa, "Sizce belediye başkanları halkın taleplerini mi yoksa kendi istedikleri projeleri mi gerçekleştiriyor" sorusunu yöneltti.

VATANDAŞA DANIŞMALI

Mehmet YÜCEL: Belediyeler kendi istekleri doğrultusunda hizmet yapıyor. Vatandaşa danışan olmuyor. Belediyeler hizmet yaparken vatandaşın fikrini sorup anket yapmalı. Seçim zamanı geldiğinde seçim vaatleriyle kandırıyorlar. Bu durumu kabul etmiyorum. 

BİZİ DÜŞÜNEN YOK

Necati TOSUN: Samsun'da belediyeler kendilerine göre çalışıyor. Vatandaşı düşünen yok. Hükümetten olmayan belediyeler, kendini ispat etmek daha fazla çalışmak zorunda kalıyor. Hükümet tarafında olanlar ise ‘Zaten hükümetten tarafım’ diyerek kulağının üzerine yatıyor.
  
SEÇİMDEN SONRA YOKLAR

İlkay İSMAİLOĞLU: Çoğu belediyenin vatandaşı düşündüğü yok. Yollarımız perişan, sokakta çöpler temizlenmiyor. Seçim zamanı geldiğinde vatandaşa söz veriyorlar ama sonrasında bir şey yapılmıyor. Kapımız ondan sonra hiç çalınmaz oluyor. 

SORUNLARIMIZ ÇÖZÜLÜYOR 

Ali AKDAL: Samsun’daki belediyeler vatandaşı düşünerek çalışıyor. Yollarımız yapılıyor, hizmet veriliyor.  Belediyelere gidip sorunlarımızı dile getirdiğimiz de ise sorunlarımız çözülüyor. Sadece bazı belediye başkanlarını seçim zamanında görüyoruz. Başka zaman göremiyoruz. 

MENFAAT ÜZERİNE….

Mehmet ARSLANOĞLU: Samsun'da belediyelerin çoğu kendince hizmet veriyor. Özellikle Samsun Büyükşehir Belediyesi vatandaşı düşünmüyor.  Vatandaş ekonomik olarak dar boğazda. Başkan Demir de gelir gelmez suya zam yaptı. Kendisi bu kararla, zaten vatandaşı düşünmediğini belli etti. 

ÇOK MEMNUNUM

Galip POLAT: Samsun'da belediyeler vatandaşı düşünerek hizmet yapıyor. Sorunumuz olduğunda belediyeye gittiğimiz zaman yardımcı oluyorlar.  Ayrıca yol çalışmaları da başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor. 

KENDİ ÇIKARLARI İÇİN… 

Mustafa EROĞLU: Büyükşehir yollarımızı yapıyor ama hizmet etmek   sadece yol demek değil. Vatandaşın başka bir sürü sorunu var. Kendi çıkarlarına göre davranıyorlar. Vatandaşı düşünen yok.

ADALETLİ İŞ YOK 

Seyfettin KERTİS: Belediye başkanları vatandaşa hizmet için geliyorlar. Fakat giden geleni, gelen de gideni arattırıyor. Giden belediye başkanı borç bırakıyor ardından yeni gelen borçlar da boğuluyor.  Samsun'da belediye başkanlarına bakınca adaletli bir iş yapan yok. 

ELİMİZDEN ALMASINLAR

Rüstem DEMİR: Belediyelerin vatandaşı düşündüğü yok.  Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir gelir gelmez suya zam yaptı. Yeşilırmak ve Kızılırmak nehirleri boşa akıyor. Su içerisinde boğulurken başkan suya zam yapıp bizi borca boğuyor. Böyle bir şey olur mu? Vatandaş olarak hizmet görmüyoruz olanı bari elimizden almasınlar. 

Esra VURAL, Yasin YILDIZ