https://www.youtube.com/watch?v=GRInBjVKPGo

Sorularımızı yanıtlayan Samsunlu vatandaşların birçoğu, Samsun'da 8 ilçenin teşvik kapsamına alınmasının şehrin geleceği açısında çok önemli olduğunu bu doğrultuda işsizliğin azalacağını söyledi

Samsun'da yaşayan vatandaşlar, Kavak, Havza, Alaçam, Yakakent, Vezirköprü, Salıpazarı, Asarcık ve Ayvacık ilçelerinin bölgesel teşvik uygulamaları kapsamına alınmasıyla ilgili Samsun Canlı Haber mikrofonlarına değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşların birçoğu teşvikin hem yatırımcının önünü açacağını hem de ilçelerin gelişmesiyle beraber istihdamın da artacağını ifade etti.

KÖTÜ YOLA DÜŞMEZ

Fatih GENÇBAY: Devletin Samsun'da belirlenen sekiz ilçeden birine yatırım yapacak iş insanına destek vermesiyle yatırımlar artmış olur. Samsun'da işsizlik yüzünden gençler kötü yollara düşüyor. Hiç değilse bir iş sahası oluşursa gençlerimiz iş bulur hayatlarını güzel bir şekilde yaşarlar.

BAFRA'DA OLMALIYDI

Hakan KAYA: Devletin desteği ile Samsun'a yatırım artar. Ama devlet destekli yatırım yapılacak ilçelerin arasında Bafra İlçesi'nin olmaması beni üzdü. Bafra'da da yatırım yapılabilecek birçok yer var.

İLK TERCİH OLUR

Nejat KAZAN: Bu durumda devlet desteğiyle beraber yatırımcıların ilk tercihi Samsun olur. İşsiz sayısı azalır ve böylelikle şehrimizin yıllardır çözülemeyen bir sorunu az da olsa çözüme kavuşmuş olur.

ŞEHRİMİZ KALKINIR

Şaban YILMAZ: Samsun'daki belirlenen ilçelerde teşvikin verilmesiyle yatırım artar. Yatırımcı bölgeye gelir ve ciddi anlamda şehrimiz kalkınmış olur.

SAMSUN GELİŞİR

Ayten TORLAK: Devletin destek vermesi Samsun'u geliştirir. Yatırımcıların ilçede yapmış olacağı yatırımlarla işsizlik oranlarında da bir azalma olur. O yüzden çok güzel olur.

DAHA DA ARTAR

Sait BOY: Kavak Organize Sanayi Bölgesi ve çimento fabrikasına ciddi yatırımlar yapıldı. Devlet destekli yatırımlar hayvancılık başta olmak üzere sanayi alanında da artarsa Kavak daha da gelişir. Gençlerimize iş sahası açılmış olur.

İLÇE SAYISI ARTTIRILMALI

İlyas MAYA: Samsun'da sekiz ilçede yatırım yapacak yatırımcılara devletin destek vermesi güzel. Ama o ilçeler arasında Ladik’in de olması gerekiyordu. Ladik’te yatırım yok. Şehrimiz değerli bir şehir o nedenle bütün ilçelerde gelişmelidir.

DOĞRU KULLANILMALI

Ayhan ERDÖNMEZ: Yatırım artarsa istihdam artar. İşsizlerin sayısı azalır. Ancak devletin verdiği destek amacına uygun kullanılmalı. Bu nedenle de bu bölgeye yapılan yatırımlar iyi araştırılmalı ve denetlenmelidir. Ancak bu şekilde sağlıklı bir yol alınabilir.

KOLAY İŞ BULUNUR

İhsan TULUK: Yatırım yapacaklara devletin destek vermesiyle Samsun'a yatırımcı gelir. Kavaklıyım ve ilçemizde sanayi alanında az da olsa gelişmeler var. Yatırımcıların bölgeye gelmesiyle de ilçemiz kalkınacak güzel ve anlamlı bir gelişme.

GÖÇLER BAŞLAR

Aydın BÜYÜK: Samsun'da yatırımcıların önünü açmak çok güzel. Ne kadar yatırımcının önü açılırsa o kadar işsizliğin önüne geçilir. Hatta şehrimizden göç edenler tekrar memleketine geri döner.

Esra VURAL