https://youtu.be/ynGDqqeOA_4

Son günlerde "Netflix Türkiye kapanıyor" iddiası en çok konuşulan konu başlıklarının arasında yer alıyor. Dünyaca ünlü dizi ve film platformu Netflix, hakkında Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan Samsunlular, platformun kapatılması ya da cinsel içerikli film ve dizilere filtreleme getirilmesi gerektiğini ifade etti.

PARA ÖDÜYORUM
SILA DİLEK: Netflix kapanabilir ama ben kapanmasını istemiyorum. Para verdiğimiz bir uygulama olduğu için istediğimiz içerikleri izliyoruz. İnsanların, Netflix'ten önce Türk televizyonlarında yer alan kadına şiddet, cinsel istismar görüntülerine tepki göstermesi gerekiyor.

UYGUNSUZ İÇERİK
ENES TALAN:Netflix uygulamasında uygunsuz içerikler olduğunu düşünüyorum. Küçük yaştaki çocuklar bu uygulamadan dizi ve film izlediği için görüntüleri normal bir durum olarak algılayabilir. Türkiye'de Netflix’in kapanması daha uygun olur.

HESABIMI KAPATTIM
BERK BİLGİÇ: Netflix uygulamasında uygunsuz içeriklerin olduğunu düşünüyorum. Bir Netflix kullanıcısıydım fakat içeriklerden rahatsız olduğum için hesabımı kapattım. Gençler için alkol, sigara, uyuşturucu ve bunun yanı sıra cinsellik normalleştiriliyor. Ben de buna karşıyım ve kapatılması taraftarıyım.

NETFLIX KAPATILMALI
ALİYE YÜKSEL: Netflix'in kapatılmasını istiyorum. Evde küçük çocuğumuz var ve onun izlediği çizgi filmlerde bile absürt şeyler görebiliyoruz. Netflix'te, çocuklara ve gençlere kötü alışkanlıkları, şiddeti, cinselliği normal bir durummuş gibi aşılamaya çalışıyorlar. Başarılı da oluyorlar. Bizim toplumumuz böyle bir toplum değil. Biz, inançlarına bağlı insanlarız. Gençlerimiz yozlaştırıldı. Doğru olmayan görüntülerin, normal olduğu bilinç altlarına yerleştirildi. Böyle olmasını istemiyoruz.

KAPATILMAMASI GEREK
SELMA TAŞAR: Netflix'in kapatılmaması gerekiyor. Herkesin kendi özgür iradesi var. Bu tür uygulama filtreleme getirilerek çocuklar zararlı içeriklerden korunabilir.

KISITLAMA GETİRİLSİN
EREN KOCATEPE: İnsanların, özellikle 18 yaş altı çocukların kolay kolay ulaşamayacağı bir uygulama olması gerektiğini düşünüyorum. Uygulamaya ulaşımda bir kısıtlama veya filtreleme getirilebilir. Netflix'te uygunsuz içeriklerin fazla olduğunu düşünüyorum. Kapatılmasın ama mutlaka kısıtlama getirilsin.

OLUMSUZ ETKİLİYOR
ONUR ÖZTÜRK: Cinsel içerikli yayınların olduğundan ve çocukları olumsuz etkilediğinden dolayı Netflix'in kapatılması gerektiğini düşünüyorum. Eğer uygunsuz içerikler kaldırılırsa, uygulamanın Türkiye'de kısıtlanmasına gerek kalmaz.

KAPATILMASI YANLIŞ
FURKAN GÜLER: Netflix'in kapatılmaması gerektiğini düşünüyorum. İnsanlar bu uygulamaya özgür iradeleri ile üye oluyorlar ve bir ücret ödüyorlar. Ben de bir Netflix kullanıcısıyım ama Türkiye'de bazı toplumsal sorunlar var. Şu anda Türk televizyonlarında terör içerikli, kadına şiddet ve cinsel istismar gibi konularda diziler yayınlanıyor. Görerek öğrenme diye bir şey var ve bazı şeyler göz ardı ediliyor. Bunun sebebinin Netflix olduğunu düşünmüyorum.

TÜRKİYE'DE DE VAR
EREN TÜRKER: Netflix haricinde, Türk dizilerinde de fazlasıyla alkol, sigara, uyuşturucu ve cinsel içerikli görüntülerin olduğunu görüyoruz. Sadece yetişkinlerin değil, çocukların da televizyon izlediği düşünülmeli. Netflix'e ulaşamayacak çok çocuk var. Netflix'den önce önlenmesi gereken çok daha başka şeyler var.

HERKES ÖZGÜR
GÖNÜL US: Netflix'e üye olunarak ve bir ücret karşılığında ulaşılıyor. İnsanlar bu konuda özgür. Çocuklar için ayrı bir filtre ile uygulama getirilebilir.

Esra VURAL-Yasin YILDIZ