https://youtu.be/aJN9Vfc9Emg

Samsunlu vatandaşlar, İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği yeni genelde belirtilen kararların yerinde olduğunu fakat, vatandaşların alınan tedbirlere uymadığını söyledi

Koronavirüs vakalarının son günlerde yeniden artış göstermesi nedeniyle, İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine yeni genelge gönderdi. Samsunlular ise, devletin koronavirüs ile mücadelede aldığı önlemleri yeterli bulduklarını fakat bu vatandaşların kurallara uymadığını ifade etti.

KURALLARA UYULMALI
Hanifi TURANOĞLU: Yeterli önlemler alıyor fakat kurallara kimsenin uyduğu yok. Plajlar, sokaklar çok kalabalık. Maske zorunluluğu var ama insanlar maskelerini kollarına takıyor ya da çene altında taşıyor. Vatandaşlar kendi tedbirini kendisi almalı. Konuyu sadece devlete mal etmemek gerekiyor.

DİKKATE ALINMIYOR
Musa KARAKÖSE: Alınan tedbirler yeterli değil. Vatandaş bilinçlendirilmeli. Devletin koronavirüs ile ilgili baskısı etkili değil. Bu konuda halk sıkı şekilde yönetilmeli. Her yerde bilgilendirme yapılsa da, vatandaş bunu dikkate almıyor.

MASKEYLE OLMAZ
Sevim YILDIRIM: Camilerden sürekli sosyal mesafe ve maske konusunda anonslar veriliyor. Düğün salonları, sokaklar dolu. Biz vatandaş olarak öncelikle kendimizi düşünmeli ve korumalıyız. İnsanlar sadece maske takarak kuralara uyduklarını sanıyorlar.

DEVLETLE BİTMİYOR
Mustafa YILDIRIM: Yeterli önlemler alınıyor fakat vatandaşlar ne sosyal mesafeye ne de kurallara uyuyor. Devlet bu konu ile ilgili daha sıkı önlemler alabilir ama insanlar da kuralllara uymalı.

KİMSE ÖNEMSEMİYOR
Rabia ÇETİN: Devlet tarafından önlemler alınıyor ama sokaklarda alınan bir önlem göremiyorum. Otobüsler tıklım tıklım ve kimse ne kuralları önemsiyor, ne de kurallara uyuyor.

DİKKAT ETMELİYİZ
Samet AKÇA: Alınan önlemler yeterli ama uyan yok. Ben her şeyin insanlarda bittiğine inanıyorum. Eğer bizler dikkatli olur ve mesafeyi korursak koronavirüsten korunuruz. Devletin de bu kadar uğraşmasına gerek kalmaz.

SIKMAK İYİ DEĞİL
Mehmet OKUR: Koronavirüste ne kadar önlem alınırsa o kadar iyi olur. Ben insanların kurallara uyduğunu düşünüyorum. Vatandaşı çok fazla sıkmak iyi değil.

SINIFTA KALDIK
Serkan ALKAN: Devletimiz koronavirüs ile ilgili çok güzel çalışmalar yaptı. Düğünlerde maske takmak, toplu taşımalarda sosyal mesafeyi korumak gibi bir çok önlemler var. Biz insanlarbence sınıfta kaldık. Çünkü kime alınan kurallara uymuyor.

TEHLİKEYE ATMAMALI
Musa LAFÇI: Devlet tarafından alınan önlemler güzel ama vatandaş olarak bu önlemlere uymak gerekiyor.Bana bir şey olmaz diyerek, çevremizdekileri tehlikeye atmamalıyız. Bu durumda herkes birbirinin sağlığını düşünüp ona göre kurallara uymalı.

ÇOĞU UYMUYOR
Semiha LAFÇI: Kararların ve önlemlerin yeterli olduğunu düşünüyorum. Çoğu vatandaş alınan kararlara ve önlemlere uymuyor. Bu durum vaka sayılarının artmasına neden oluyor. Vatandaş olarak kurallara uymalıyız ki salgından en kısa sürede kurtulalım.

DESTEK OLMALIYIZ
Ali ÖNAL: En önemlisinin sosyal mesafe kuralı olduğunu düşünüyorum. Bu kurala da kimi insan uyuyor, kimi de uymuyor. Salgın Türkiye'de görülmeye başladığı ilk günlerde insan psikolojik bir çöküntüdeydi. Devletimiz özellikle Sağlık Bakanı, bu süreçte elinden geleni yaptı. Bizlerde onlara destek olup kurallara uymamız.

Esra VURAL , Yasin YILDIZ