https://youtu.be/wA93ibspWUo

Haziran ayında yıllık enflasyon yüzde 12.62’ye çıktı. Bu sonuç, dünyada en yüksek enflasyona sahip ülkeler sıralamasında Türkiye’yi 14’üncülüğe yükseltti. Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, koronavirüs salgınının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bir ekonomik fatura çıkardığını belirterek, bunun düzelebilmesi için yeni iş alanlarının açılması gerektiğini söyledi. Vatandaşlar, aksi takdirde toparlanmanın biraz zor olacağını dile getirdi.

BEŞ KURUŞ YOK
Mümin YALÇIN: Ekonomi kötü durumda. Çünkü her şey pahalı. Ne kadar çalışıp, çabalasak da ekonomimizi düzeltemiyoruz. Bir de üzerine koronavirüs eklendi. Durumumuz daha kötü hale geldi.

YENİ İŞ ALANLAR AÇILMALI
Cafer BALCI: Türkiye’nin ekonomisi çok iyi sayılmaz. Çünkü ülkede işsizlik oranlarının artması ve koronavirüs derken durumumuz daha da kötüleşti. Ekonominin düzeltilmesi için yeni sanayi alanları açılmalı, çiftçiye daha fazla destek verilmeli. Yoksa Türkiye’nin durumu daha da kötüye gider.

TEDAVİ EDİLMESİ LAZIM
Selahattin KUL: Gençlerimiz işsiz. İşsizlik yüzünden kimse evlenemiyor. Giderek daha kötüleştiğimizi düşünüyorum. Hatta bu durumdan dolayı ne evde, ne işte mutluluk kaldı. Huzurun gelmesi için ekonominin tedavi edilmesi lazım.

EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK
Haydar BİLGİN: Ekonomi çok kötü durumda. Özellikle gençler arasında işsizlik aldı başını gidiyor. İşsizlik yüzünden gençler kötü yollara başvuruyor. Ekonominin kötü olmasının en önemli kısmı da gençlerin işsiz olması. Fabrikalar kurulur, gençlerimize iş imkanı sağlayabilirsek ekonomi de canlanır.

CAN VERELİM DİYE…
Mehmet EREN: Aslında yaşanan gelişmelere baktığımız zaman ekonomimiz iyi durumda. Çiftçilik yapıyorum. Devletimiz de her zaman yanımızda. Biz üretelim, ekonomiye can verelim diye de destekler devam ediyor. Bu nedenle ekonomimizden memnunum.

ÜRETİM OLMALI
Ahmet AYTAÇ: Türkiye’nin ekonomisi kötü durumda, üretim yok. Üretim olmazsa bir ülke asla gelişemez, gelişmeyen ülkede ekonomi de olmaz.

BATMAYA MAHKUM
Hüseyin ÖZCAN: Türkiye’nin ekonomisi ile ilgili çok şey söylenebilir ama bir söz vardır. Bir ülkede üretim ve istihdam olmadığı sürece o ülke batmaya mahkumdur. Bu söz Türkiye’nin ekonomisi ile ilgili aslında çok şey anlatıyor.

ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ
Ali ÇELİK: Ekonomik verilere bakılırsa ekonomimiz iyi yönde ilerlemekte. Hatta terör olayları ya da koronavirüs gibi hastalıklar olmazsa daha da iyiye gideceğimizi düşünüyorum. Dış ülkeler bir sürü algı operasyonu yapıyor ama Allah’ın izni ile bunların üstesinden geleceğiz.

VERGİLERLE OLMAZ
Nuri AYBEN: Ekonomik durum ortada. Ben emekliyim ve aldığım maaş belli. İyi desek iyi değil, kötü desek çok kötü değil, yuvarlanıp gidiyoruz. Türkiye’de ekonominin daha iyi olması için sanayilerin çalışması lazım. Kapatılan iş yerlerinin açılması lazım. Devlet iş kuracaklara destek sağlamalı. Sadece vergi toplamayla ekonomi düzelmez.

DESTEK VERİLMELİ
Osman BOY: Ekonomi çok kötü diyemeyiz. Ama işsizlik Türkiye’de aldı başını gidiyor. Gençlere bir iş sahası yok. Bu durumda da ekonomi zayıflar. Devletin bunların önüne geçmesi gerekiyor. İş yeri açanlara özellikle iş kurmak isteyen gençlere destek vermeli.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ