https://youtu.be/xGmNwCZVMeY

Samsunlular, devletin koronavirüs ile mücadelede aldığı önlemleri yeterli bulduklarını fakat vakalardaki artışın insanların duyarsızsızlığından ve kurallara uymamasından kaynaklandığını ifade etti.

KURALLARA UYULMUYOR
Fatih ŞENYAR: Özellikle Kurban Bayramı'nda vakalar daha çok arttı. Çünkü kimse kuralara uymadı ve insanlar birbiriyle bayramlaştı. Kurban kesilirken, ne mesafe, ne eldiven ne de sosyal mesafe kuralına uyuldu. Diğer ülkelere göre Türkiye çok iyi önlemler aldı. Türkiye salgın krizini çok iyi yönetti. Bizim tek sıkıntımız kurallara uymayan vatandaşlar.

VİRÜS HAFİFE ALINIYOR
Bülent ATALAY: Şu ana kadar açıklanan verilerin gerçekliğine inanmıyorum. Türkiye'de Kovid-19 vakaları gün geçtikçe artıyor. İlk başlarda devlet önlemlerini alıyordu fakat şu anda bir önlem almadığını görüyorum. İnsanlar toplu taşımalarda tıklım tıklım seyahat ediyor. Bence herkes virüsü hafife almaya başladı.

CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPILDI
Rüştü AKAGÜNDÜZ: Açıklanan verilere bakıldığında vaka sayılarında artış olduğu görülüyor. Vatandaşlar kendi önlemini kendileri almalı. Fakat bir çok ülkeye göre Türkiye salgın ile ilgili ciddi çalışmalar yaptı. Vatandaşlar olarak bizler gerekli kurallara uyarsak ancak koronavirüsten kurtulabiliriz.

KURALLARA UYULMUYOR
Emine VURAL: Koronavirüs vakalarının artmasındaki sebebin tedbirsizlik olduğunu düşünüyorum. Biz ülke olarak virüsü atlatabilirdik. İnsanlarımız keyfine düşkün olduğundan ve kurallara uymadığından dolayı salgını hala atlatamadık. Ne yazık ki atlatamadığımız gibi vaka sayıları da artmaya devam ediyor. Devletin salgın ile ilgili aldığı önlemleri yeterli bulmuyorum. Sokağa çıkma yasağı biraz daha uzamalıydı. Mekanları bu kadar kısa sürede açmasaydık daha iyi olurdu.

DEVLET NE YAPSIN?
Süleyman BEKTAŞ: İnsanlar bilinçsiz, vurdumduymaz olduğu için vaka sayıları artmaya başladı. İnsanlar maskeyi kollarına ya da çenelerinin altına takıyorlar. Devlet çok güzel önlemler aldı. Ama insanlarımız kurallara uymayınca devletin de yapacak bir şeyi kalmıyor.

VİRÜSÜN ŞAKASI YOK
Hüseyin ÇETİN: Vatandaşımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Koronavirüsün şakası yok. Ne yazık ki henüz çaresi bulunamayan bir hastalık. Devlet baba gibidir. Çocukları iyi olsun diye elinden geleni yapar ama kimi çocuk babasını dinler, kimisi dinlemez. Vatandaşlarımız devletin uyarıları dikkate alsaydı, vaka sayılarında artış görülmezdi.

DİKKATSİZ DAVRANILIYOR
Selami BOL: Koronavirüs ile ilgili devletin çalışmalarını başarılı buluyorum. Kovid-19 vakalarının artış göstermesinin tek sebebi vatandaşların dikkatsiz davranması. Sosyal mesafe kurallarına, maske ve hijyene önem vermezsek vakalar artar.

MASKEYİ TAKMALIYIZ
Hasan ÖZDEMİR: İnsanlar kurallara uymadığı için, koronavirüs vakaları artıyor. Vatandaş olarak sosyal mesafeye, maske takmaya ve hijyen kurallarına uymalıyız. Devlet koronavirüs ile ilgili ciddi çalışmalar yapıyor ama insanlar ciddiye almıyor.

DEVLET GÜZEL ÇALIŞTI
Ramazan ÖZKAN: Vaka sayıları arttı çünkü kimse eskisi gibi kurallara uymuyor. Herkes lokantalarda iç içe yemek yiyor. Başta kendi sağlığımızı, ardından çevremizdekilerin sağlığını düşünmeliyiz. Maske takmak ve hijyen kurallarına uymak gerekiyor. Salgın sürecinde devletin güzel çalıştığını ve ciddi önlemler aldığını düşünüyorum.

BAŞARILI OLAMADIK
Barış ARSLAN: Dünya Sağlık Örgütü, dünyada en fazla vakanın görüldüğü ülkelerden birinin Türkiye olduğunu söylüyor. Pandemi sürecini devlet iyi bir şekilde devam ettiremedi. Artık veriler bile yüzde olarak verilmeye başlandı. İnsanlar kurallara uymuyor.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ