https://youtu.be/HkgfkdCGxxU

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda salgının seyrine göre okullarla ilgili üzerinde çalışılan senaryolarla ilgili bilgi verdi. Birinci senaryo, uzaktan eğitim. Okulların açılmaması üzerine kurgulanan bu modelde öğrenciler canlı sınıf uygulamaları üzerinden eğitim alacak. İkinci senaryo ise yüz yüze eğitimin ağırlıkta olduğu hibrit model. Bu modele göre haftalık 40 saatlik dersler 20 saate indirilecek. Sınıflarda öğrenci sayısı azaltılacak.

Samsun'da yaşayan vatandaşlar da hibrit modelin online eğitimden daha fazla başarı saplayacağına inandıklarını söyledi.

RİSK AZA İNER
Abdullah URAL: Eğitimde saatlerin ve sınıftaki öğrenci sayılarının azaltılması doğru olur. Çünkü koronavirüs tamamen bitmiş değil. Çocuklarımız bizim her şeyimiz. sınıflarda az öğrenci olması riski daha aza indirmiş oluruz.

DOĞRU OLABİLİR
Ziya TOSUN: Online eğitim yerine yüz yüze eğitimin daha verimli olduğunu düşünüyorum. Pandemi döneminde en azından birebir eğitim için böyle bir uygulamanın yapılması doğru olabilir.

VERİM ALAMADILAR
Erol DEMİR: Eğer çocuklar eğitimlerinden geri kalmayacaksa model güzel olur. Koronavirüs sürecinde online eğitimden verim alamadı.

DESTEKLİYORUM
Cemal ŞEN: Bu dönemde alınan her karar hayati önem taşıyor. Eğitim her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de önemli. Koronavirüs sürecinde çocukların sağlığı için alınan tüm önlemleri destekliyorum. Sonuç olarak nasıl kendimizi koruyorsak çocuklarımızı da bu süreçte korumalıyız.

DAHA VERİMLİ OLACAK
Saniye YILMAZ: Koronavirüs kapsamında okullar için bir çok önlem dile getiriliyor. Uzaktan eğitimle ders çalışmak yerine örgün yani okulda eğitimin yapılması çocuklarımız için daha verimli olacağını ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerekli önlemlerin alındığını düşünüyorum.

GÜZEL BİR ŞEY
Nevzat USTA: Dersler ile ilgili sürekli sistem değişiyor. Çocuklarımız yeni bir sisteme alışmadan bir diğeri geliyor. Pandemiden dolayı zorunlu olarak yine bir sistem gelecek. Ama yeni sistemde sınıftaki öğrenci sayısının yarıya indirilmesi güzel bir şey. Umarım gelen sistem çocuklarımızın ders çalışmasını kötü yönde etkilemez.

UMARIM UYGULANIR
Erhan DEMİRSOY: Türkiye'de uzun zamandır okullar kapalı. Yurt dışında okullarda koronavirüs ile ilgili çok güzel önlemler aldılar. Türkiye'de de ders saatlerinin düşürülmesi, sınıfta öğrenci sayısının yarıya indirilmesi çok güzel olur. Umarım uygulanır.

DOĞRU KARAR
Yavuz AKKURT: Çocuklarımızın sağlığı ve eğitimi için Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı gerekli çalışmaları yapmıştır. Çünkü konu ile ilgili bir tedbir alınmadan okulları açmayacaklarını düşünüyorum. Bence önlemler güzel önlemler bu yüzden çocukların okula devam etmesi doğru bir karar olur.

DOĞRU VE YERİNDE
Özkan KARAKAŞ: Okullarda ne kadar çok önlem alınırsa çocuklarımızın sağlığı için o kadar iyi olur. Ben alınan kararları doğru ve yerinde buluyorum. Hatta sınıftaki öğrenci sayısı 20 kişi yerine 15 kişiye belki de daha aza indirilebilir.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ