https://youtu.be/UrX6hC843Cs

Samsun'da yaşayan vatandaşlar, kontrollü sosyal hayatla birlikte toplu taşımda koronavirüse yönelik önlemlerin hiçe sayıldığını ve tedbirlerin alınmadığını belirtti. Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan Samsunlular, denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini kaydetti. 

ÖNLEMLER ARTIRILMALI

Hasan YILMAZ: Koronavirüs önlemlerine sadece toplu taşımada değil, birçok yerde uyulmuyor. Minibüs, otobüs ve dolmuşlarda salgına yönelik önlemler aldılar ama bu kuralların normalleşme sürecinde daha fazla artırılması gerekiyor.  

SEFERLER AZALTILDI

Selami ATMACI: Toplu taşımada gerekli önlemlerin alınmadığını düşünüyorum. Çünkü otobüs, dolmuş ve tramvay seferleri azaltıldı. Yaşlısı ve genci iç içe yolculuk yapıyor. Yetkililerin seferleri artırması gerekiyor.

CEZA KESİLMELİDİR

Mehmet Ali UZUN: Kamuya açık birçok alanda olduğu gibi toplu taşımada da koronavirüs önlemlerine uyulmuyor. Toplu taşıma da insanlar sosyal mesafe kurallarını çiğnemek zorunda kalıyor.  Bazı alanlarda sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı için cezalar kesiliyor ama toplu taşımada böyle bir şey söz konusu değil. Böylesine bir süreçte belediye kendini değil, vatandaşı da düşünmesi gerekiyor. 

ÇÖZÜM BULUNSUN 

Kenan ÖLMEZ: Toplu taşımadaki önlemler kesinlikle yeterli değil. Sosyal mesafe kuralına uyulması gerekiyor ama esnaf buna uyduğunda masrafını karşılayamaz. Böyle de sağlık açısından risk oluşturuyor. 
Yetkililer,  bu konuya çözüm bulmalı. 

DENETİM YAPILMALI

Ayten ÇELİK: Koronavirüs tedbirlerine öncelikle bizim uymamız gerekiyor. Özellikle toplu taşımada şoförler vatandaşa uyarıda bulunuyor ama çoğu insan oralı bile olmuyor. Toplu taşımaya da denetimler yapılmalıdır. Çünkü asıl sorunlar toplu taşımadadır.

TIKLIM TIKLIM GELDİK

Muammer ŞENKUL: Toplu taşımada alınan önlemleri yeterli bulmuyorum. Atakum İlçesi'nden Samsun merkeze tıklım tıklım geldik.  Yetkililer ya seferleri artırsın, ya da toplu taşıma araçlarına fazla yolcu alınmasın.

RİSK OLUŞTURUYOR

Faruk AKGÜLEN: Toplu taşımada koronavirüse yönelik uygulanan kurallar hiçe sayılıyor. İnsanlar özellikle işe gidiş ve çıkış saatlerinde toplu taşımayı kullanıyor. Haliyle kurallara uyulmadığı için koronavirüse karşı büyük risk oluşturuyor. 

CEZAİ İŞLEM UYGULANMALI

Dursun AYDIN: Gözlemlediğim kadarıyla kimse toplu taşımada koronavirüse yönelik kurallara uymuyor. Bu süreçte insanların daha dikkatli olması gerekiyor. Denetimler artırılmalı, kurallara uymayanlara da cezai işlem uygulanmalıdır. 

KURALLARA UYULMUYOR

Özdenur AKÇAY: Vatandaş, belediyeye ait toplu taşımada koronavirüs önlemlerine biraz daha dikkat ediyor ama özel halk otobüsleri ve minibüslerde ne yazık ki kurallara uyulmuyor. Şoförleri geçtik toplu taşımaları kullanan vatandaşlar da kurallara dikkat etmiyor.  

YOKMUŞ GİBİ DAVRANIYORUZ

Bayram ÇAT: Maalesef  önlemleri yeterli bulmuyorum. Çünkü toplu taşımada koronavirüs yokmuş gibi davranıyoruz. İnsanlar sadece maske takarak korunduklarını sanıyor ama öyle değil. Konu ile ilgili daha tedbirli olmalıyız. 

KİM OLURSA OLSUN...

Necati KILIÇ: Koronavirüse yönelik uyulması gereken üç temel kural var. Bunlar; sosyal mesafeye uymak, maske takmak ve hijyen kurallarına dikkat etmek. Geçtiğimiz günlerde izlediğim bir haberde yolcu şoförü,  maske takmadı diye uyardı ancak şoför onu otobüsten attı. Bu çok yanlış, kim olursa olsun herkesin kurallara uyması gerekiyor.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ