https://youtu.be/ygcUP0yEjB8

Sorularımızı yanıtlayan Samsunluların bir çoğu son dönemlerde kurulan ve kurulması planlanan yeni partilerin tutunmasının zor olacağını belirti

Son dönemlerde kurulan ve kurulacağı iddia edilen partilerle ilgili Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan Samsunların birçoğu yeni partilerin siyasete tutunmasının zor olabileceğini ifade etti.

DOĞRU DEĞİL
Mümin ZARA: Herhangi bir partinin içinden çıkıp yeni bir parti kurmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Hatta başarılı olacaklarını da sanmıyorum.

MENFAAT VAR
Kadir YELDEN: Yeni kurulan partilerin menfaat çıkarları olduğu için kurulduğunu düşünüyorum. Vatandaşı düşünen yok. Herkes kendi cebini düşünüyor. Ayrıca bir partiden ayrılıp, yeni parti kuranların siyasette tutunması zor oluyor.

HAYIRLISI OLSUN
Seyfi BÖLÜKBAŞ: Türkiye'nin şuan ki şartları çok ağır. Eğer devlet ve vatandaş için yararlı olacaksa önleri açılsın. Ama devletin yanında olmayıp, vatandaşı düşünmeyecekse başarılı olamasınlar.

İTİBAR ETMEZLER
Hikmet KATIRCIOĞLU: Yeni kurulan partilerin başarılı olacağını sanmıyorum. Çünkü kendi partilerine katkıları olsaydı böyle bir duruma gerek kalmazdı. Geldikleri partiyi nasıl eleştirecekler? Halkın bu duruma itibar edeceğini zannetmiyorum.

AK PARTİ ÖNDE
Ethem KARPUZOĞLU: AK Parti tüm siyasi partilerin önünde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan emekli olmadığı sürece yeni partilerin oy alabileceğini düşünmüyorum. Yani oy alsalar bile çok az bir oy alırlar. Bu durumda da tutunamaz, başarılı olamazlar.

OY ALIRLAR
Şerafettin ÇAKIR: Kurulan partiler başarılı olabilir. Çünkü genel başkanlarının bir kitlesi var. Bu kitlede kendilerine oy getirebilir. Sonuçta Meral Akşener'de MHP'den ayrılıp, İYİ Parti'yi kurdu. Akşener oy aldıysa diğerleri de alır.

ÇİZGİ ÖNEMLİ
Osman GÜL: AK Parti, böyle gitmeye devam ederse yeni partilerin başarılı olacağını düşünüyorum. Yeni kurulan ve kurulacak olan partilerin genel başkanları çizgilerini değiştirmezlerse siyasette uzun soluklu kalabilir ve yere daha sağlam basabilirler.

BİR ŞEYE YARAMAZ
Cengiz USTA: Yeni partiler başarılı olup olamayacağını bilmiyorum. Son dönemlerde birçok kişi parti kurmaya çalışıyor. Siyasette bu kadar fazla parti olması oy oranını ciddi anlamda düşürür. Böylece aldıkları oy bir şeye yaramamış olur. Tutunmak için daha sağlam adımlarla ilerlemek gerekiyor.

OYLAR BÖLÜNÜR
Varol ŞAHİNTÜRK: Zaten Türkiye'de yeteri kadar parti var. Yeni bir parti kurmaktansa daha ciddi adımlar atılmalıdır. Bu partilerin az oy alacağı aşikar. Çünkü birçok parti demek, oyların ciddi anlamda bölünmesi demektir.

ÇOKLU DEMOKRASİ…
Doğan ATAŞ: Yeni kurulan partiler başarılı olabilirler. Meral Akşener için başarılı olamaz diyorlardı. Bakıldığı zaman iyi bir konuma geldi. Ciddi bir kitlesi var. Çoklu demokrasi her zaman iyidir. Hatta siyasete tutunmak istiyorlarsa gençlere yönelik adımlar atmaları kendi faydalarına olur.

Esra VURAL- Yasin YILDIZ