SAMSUN

https://youtu.be/EPjAZpOucgo

Sorularımızı yanıtlayan Samsunlu vatandaşların birçoğu Samsun'un önemli bir konumda olduğunu ancak hak ettiği yatırımı alamadığını belirtti

Nüfus büyüklüğüne göre Türkiye’nin 16., Karadeniz Bölgesi’nin ise en büyük şehri olan Samsun, deniz, hava, demiryolu ve karayolu gibi alternatifli ve gelişmiş ulaşım ve sanayi altyapısı, limanları, serbest bölgesi, Türkiye’nin ilk lojistik köyü ve 5 adet organize sanayi bölgesi ile Anadolu’nun Karadeniz Bölgesi üzerinden dünyaya açılan kapısı konumunda. Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan Samsunluların birçoğu kente hak edilen yatırımların yapılmadığını söyledi.

YATIRIMLAR YERİNİ BULMUYOR
Necati GÜRLER: Samsun'a bazı yatırımlar yapılıyor. Fakat yapılan yatırımlar yerini buluyor mu? Bana sorarsanız bulmuyor. Bunun en basit örneği Çarşamba'da kurulan santral. Santrali ovaya yaparak, kocaman araziyi katledecekler.

YANLIŞ İŞLER YAPILIYOR
Duran AVŞAR: Samsun'a hak ettiği yatırımlar yapılmıyor. Yatırım olarak sadece bir kültür merkezi yapıldı. Onun dışında sanayiye, alt yapıya, üst yapıya hiçbir yatırım yapılmadı. Siyasilerin gelip Samsun'da incelemeler yapması lazım. Ama maalesef siyasiler inceleme yapmadan zararlı mı zararsız mı demeden bir şeyler yapmıyorlar. Bunlar da yanlış yatırım olmuş oluyor.

TRABZON'UN İLÇESİ OLDUK
Necmi TAFLAN: Samsun'u Trabzon'un ilçesi yaptılar. Samsun'a yatırım yapılmıyor. Samsun başlı başına bir sahil kenti ve sahil kenti olan şehirlere bakıldığında en kötüsü bizim şehrimiz.

SAMSUN BÜYÜK ŞEHİR
Yaşar ÇATIRAK: Samsun'da yatırım göremiyorum. Siyasiler bana bir şey olmasın diyerek, şehrimize hiçbir yatırım yapılmıyor. Samsun büyük bir şehir ve çok büyük bir sahilimiz var. Samsun, bununla ilgili turistik açıdan geliştirilebilir.

İŞSİZLİK ÇOK YÜKSEK
Hasan POLAT: Samsun'da yatırım yok. İşsizlik oranı hat safhada. Özellikle gençlerimiz ile ilgili bir yatırım yok. Fabrika kurulsa ya da gençleri sokaktan kurtarmak için sosyal tesisler açılsa çok güzel olur. Hiç değilse bilinçli bir toplum oluruz.

TURİZME KATKI VERİLMELİ
Fatih KOCAMAR: Samsun'un hak ettiği yatırımı siyasilere sormak lazım. Samsun mevki ve konum bakımından çok güzel bir yerde. Samsun'a turistik yatırım yapılabilir. Gençlerimiz işsiz. İşsizliğin önüne geçebilmek için, sanayiye yatırım yapılabilir. Ama ne yazık ki biz bu tür yatırımları Samsun'da göremiyoruz.

SAHİL CANLANDIRILMALI
Tuncay YAMAN: Samsun hak ettiği yatırımları almıyor. İnşallah bundan sonra alır. Siyasilerimiz elinden geleni yapmaya çalışıyor. Umarım güzel olur. Samsun’a sanayi alanları kurulabilir. Sahillerinde canlanması için çeşitli çalışmalar yapılabilir.

FABRİKALAR KURULMALI
Mehmet ARSLAN: Samsun'a hak ettiği yatırımlar yapılmıyor. Özellikle gençlerin çalışabileceği fabrikalar kurulmalı. Sanayi alanında yatırımlar yapılırsa Samsun, gelişmiş ve ekonomik durumu iyi bir şehir olur.

SON DÖNEMDE GERİLEDİ
Süleyman BOZOĞLU: Samsun'daki yatırımlar güzel fakat son zamanlarda şehrimizde yatırım anlamında bir gerileme olduğunu düşünüyorum. Ticari olarak, esnafa ve Samsunspor'a gerekli yatırımlar yapılmalı diye düşünüyorum.

VEKİLLER SAMSUNLU OLMALI
Musa ÖZİL: Samsun'a hakettiği yatırımlar yapılmıyor. Bunun en büyük sebebi ise Samsun milletvekillerinin Samsunlu olmaması. Öncelikle Samsun'un insanlarından vekil seçilmeli. Sanayi ve tekstile yatırım yapılabilir. Samsun'da her türlü yatırım yapılabilecek kapasitede.

Yasin YILDIZ