https://www.youtube.com/embed/VLCMfz7lGsg

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu, koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen yeni yasakların ve kısıtlamaların yeterli olmadığını, sokağa çıkma yasağının gelmesi gerektiğini söyledi

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu, koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen yeni yasakların ve kısıtlamaların yeterli olmadığını, sokağa çıkma yasağının gelmesi gerektiğini söyledi

Samsun Canlı Haber TV mikrofonuna konuşan vatandaşların birçoğu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koronavirüs vakalarındaki artışdan kaynaklı açıkladığı yeni yasakları ve tedbirleri yetersiz bulduklarını, virüsün artış hızını kesebilmek için sokağa çıkma yasağı getirilmesi gerektiğini ve artış hızının kesilebilmesi için insanlarında daha duyarlı davranmalarının gerekli olduğunu belirtti.

YETERLİ DEĞİL
Süleyman ŞEN: Eğer bakan tedbirlere uyun diyorsa uymalıyız. Bunun faydası mutlaka görülecektir. Yaşlılarımızı ve çocuklarımızı korumak adına sokağa çıkma yasağının daha kapsamlı bir şekilde uygulanması gerekiyor. İşi olmayıp da sokakta gezenler bu kişiler. Bunların sokağa çıkmaması gerekiyor.

HATALARIMIZ VAR
Kasım ÖZDEN: Hükümetin yerinde olsam 1 ay sokağa çıkma yasağı getirirdim. Tabi burada devlet de maddi ve manevi desteklerini verecek. Bu şekilde koronavirüsü yenemeyiz. İnsanların birçoğu anlayışsız. Tabi her şey devletten beklenilmez. Bizim insanımızın da hataları var.

VAKALARI ARTIYOR
Dilaver ÇANKAYA: Yarı yarıya etkili olduğunu düşünmekteyim. Toplumumuz kendi önlemini alması gerek. Her şeyi devletten beklemek de yanlış olur. Kendi önlemimizi almadığımız sürece hastalığın biteceğini düşünmüyorum. Vatandaşın umursamazlığı vaka artışını tetikliyor. Bireysel olarak insanların kendini koruması lazım. Devletimiz de sokağa çıkma yasağı uygulayabilir.

DUYARLI OLALIM
Turan KONUK: Bu yasaklar yetmez, yetmeyecek. Vatandaşların duyarlı olmasını istiyorum. Saat 9'dan sonra insanlar zaten evlerine çekiliyorlar. O saatten sonra yasak koymanın bir mantığı yok. Burada vatandaşın da çok hatası var. Hastanelere gidip baksınlar. Sonra dışarı çıkmayacaklardır.

YASAK GELMELİ
Erol ALDEMİR: Herkes geziyor. Kimse dikkat etmiyor. Çok umursuz ve bize bir şey olmayacakmış gibi davranıyoruz. Gezmeden duramıyoruz. Aslında büyük yanlış yaptığımızı düşünüyorum. Bunun yanısıra sokağa çıkma yasağının da gelmesi gerekiyor. Çünkü insanlar başka türlü sokağa çıkmadan duramıyor. Buna engel olmak istiyorsak sokağa çıkma yasağını uygulamamız gerekiyor.

UMURSAMAZLAR
Şener ALIÇ: Kısıtlamalar yeterli değil. Sokağa çıkma yasağı gelse daha iyi olur. Sadece cumartesi ve pazar gelen sokağa çıkma yasağı vaka artışını kontrol altına almamıza yetmez. Vaka artışını görüyoruz. İnanılmaz boyutlara geldi. İnsanlarımız umursamaz davranıyor.

Emre ÖNCEL - Mustafa İNAN