https://www.youtube.com/watch?v=um9i6yn3zuY

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu SAMULAŞ'ın koronavirüs sürecinde aldığı önlemler yeterli bulmadığını ve yolculuk yaparken tedirgin olduklarını söyledi

Samsun'da yaşayan vatandaşlar, Samsun Canlı Haber mikrofonlarına SAMULAŞ'ın aldığı koronavirüs tedbirleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşların birçoğu salgın tehlikesinin büyüdüğünü toplu ulaşım araçlarında gönül rahatlığıyla yolculuk edemediklerini söyledi

BİR ANLAMI YOK
Dursun YILMAZ: SAMULAŞ, koronavirüs sürecinde yeterli önlemler almadı.Çünkü tramvaylar ve otobüsler çok kalabalık. Maske takmayanları uyarıyorlar ama kalabalık olduktan sonra maske takmanın bir anlamı yok. Kısaca gönül rahatlığıyla yolculuk yapamıyoruz.

ÇOK KALABALIK
Müleyke ÇİMEN: SAMULAŞ, başlangıçta güzel önlemler aldı fakat sonradan aldığı önlemler yeterli olmadı. Çünkü artık sokağa çıkma yasağı yok. Birçok insan yolculuk yaptığı için otobüsler ve tramvaylar çok kalabalık. Yolculuk yaparken tedirgin oluyorum.

İNSANLAR İÇ İÇE
Şeker KOÇ: SAMULAŞ tarafından tramvaylarda ve otobüslerde oturulmaması için şeritler çekilmiş. Ama insanlar iç içe ve kalabalık bir ortam olduğu için koronavirüs riski çok fazla. Minibüsler de iki üç kişi olduğunda polis hemen durdurup ceza yazıyor. Fakat bu SAMULAŞ'ta uygulanmıyor. İnsanlar iç içe bu yüzden gönül rahatlığıyla yolculuk yapamıyorum. Korkuyorum.

YAPACAK BİRŞEY YOK
Ali ÖZMEN: SAMULAŞ'ın koronavirüs sürecinde aldığı önlemleri yeterli bulmuyorum. Yolculuk yaparken herkeste maske var ama tramvay ve otobüsler çok kalabalık herkes iç içe yolculuk yaparken tedirgin oluyoruz. Ama yapacak bir şeyimiz yok yolculuk yapmaya devam ediyoruz.

TEDBİR ALSINLAR
Hilal ÖZTÜRK: Belediye otobüslerinde ve tramvaylarda kesinlikle koronavirüs önlemleri yeterli değil. Özellikle tramvayda yolculuk yaparken tedirgin oluyorum. Kimi vatandaş maske takmıyor. Tramvay seferleri uzun olduğu için bekleyen sayısı artıyor ve bu da kalabalıkta yolculuk yapmamıza sebep oluyor. Hiç bir önlem yok Bence ilk önce seferleri artırıp, hijyene önem versinler. Sonra maske uyarısında bulunsunlar

ÇOK YOLCU ALIYOR
Sıddık BAYRAKTA: Tramvaylarda salgın sürecinde aldığı önlemler yeterli değil. Kapasitesilerinden fazla çok yolcu alıyorlar. Maskemden az burnum görünse uyarı yapıyorlar ama insanlar iç içe yolculuk yapıyor. Kısacası koronavirüse davetiye çıkarıyorlar.

ÇOK TEDİRGİNİZ
Barış DÖNMEZ: SAMULAŞ'ın koronavirüs tedbirleri yeterli değil. Devletimiz sosyal mesafe kurallarına uyun diyor ama özellikle tramvaylarda insanlar iç içe kalabalıktan dolayı yolculuk ederken tedirgin oluyoruz. Sonuçta virüs çok kolay bir şekilde yayılabiliyor.

TEDBİRLER YETERSİZ
Ömer Faruk ALAKUŞ : SAMULAŞ'ın koronavirüs tedbirleri yeterli değil. Tramvaylar ve otobüsler çok kalabalık. SAMULAŞ kontrollü sosyal hayatla birlikte önlemleri yeteri kadar almıyor.

FAZLASINI TAŞIYOR
EKREM YILMAZ: Otobüs ve tramvaylarda koronavirüs ile ilgili yeterli tedbirler alınmıyor. Toplu ulaşım araçları kapasitesinden fazla yolcu taşıyor. Tedirginlik var ama tedbir bizden, takdir Allah'tan ne diyelim.

SOSYAL MESAFE YOK
LEYLA BULUT: Koronavirüs kuralları olmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi'nin otobüslerinde kurallara pek uyulmuyor. Özellikle de sosyal mesafe kurallarına otobüs şoförleri çok fazla yolcu alıyor. Yolculuk yaparken tedirgin oluyorum.

Esra VURAL