https://www.youtube.com/embed/kIb-9H8Ixbk

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu, koronavirüsle mücadelede alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu, sokağa çıkma yasağının gelmesi gerektiğini söyledi

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, vaka sayılarının artmasıyla ilgili yeterli tedbirlerin alınmadığını, alınan tedbirlerin ise vaka artışını kontrol altında tutmayacağını belirterek, sokağa çıkma yasağının uygulanması gerektiğini belirtti.

KAYGILAR GİDERİLMELİ
Mustafa AKDOĞAN: İnsanların çok dikkatli olması gerekiyor. Tedbir alınmıyor. İnsanlar kendilerine dikkat etmemekte ısrar ediyor. Böyle giderse vaka artışı devam edecek ve uzun sürecek. İnsanlar ekonomik olarak çökmüş durumda. Aileler bunalımda. Sokağa çıkma yasağı gelecekse vatandaşın ekonomik kaygılarını ortadan kaldırdıktan sonra gelmeli. Tedbirler alınmıyorsa ve ekonomik olarak bir rahatlatma olacaksa sokağa çıkma yasağı gelmeli. İnsanlar huzurlu bir şekilde fatularını ödeyip, kirasını ödeyebilecekse gelsin. Devletin bize sahip çıkmasını bekliyoruz. İnsanlar evlerine ekmek götüremiyor.

DEVLET TEDBİR ALMALI
Ali YILMAZ: Vaka sayıları 3 binden 30 bine çıktı. 20 gün sokağa çıkma yasağı getirilmeli. Her 4 kişiden 1'inin koronavirüse yakalandığını söylüyorlar. Gerçekler ve ölü sayıları söylenmiyor. İnsanlar artık hastalığını evde geçiriyor. Bu da demek oluyor ki; hastaneler dolu. Vatandaşlar tedbirini alıyor ama burada asıl tedbiri alması gereken devlet. Saat kısıtlaması yapıyorlar. Sokak kısıtlaması yapacağına komple sokağa çıkma yasağı uygula.

KISMEN DEĞİL, TAMAMEN
Selman EMİRHAN: Devletimiz elinden geleni yapıyor. Aşının da gelmesiyle birlikte bu beladan kurtulacağımızı düşünüyorum. Sokağa çıkma yasağı gelmeli diye düşünüyorum. Saatlerin arttırılması gerekiyor. O saatler arasında Kovid-19 vaka sayılarının düşeceğini zannetmiyorum. Kısmen değil, tamamen sokağa çıkma yasağı gelmesi gerekmekte.

TEDBİRLER YETERLİ DEĞİL
Gülcan ŞAHİN: Herkes sosyal mesafe kuralına dikkat etsin. Her ne kadar kısıtlamalar olsa da sokağa çıkma yasağı getirilmeli. Hastalık ilerlemeye devam ederken kimsenin evinden çıkmaması gerekiyor. Alınan tedbirler yeterli değil. Daha fazlası lazım, bu sayede vaka sayısı azalmasa bile artış hızı kontrol altına alınır. Akraba ziyaretlerine ve şehir dışı seyahatlere son vermek lazım.

EKONOMİ İZİN VERİR
Levent ÖCAL: Sosyal mesafeye dikkat edilmiyor, maske takılmıyor. Özellikle pazar yerlerinde testi pozitif çıkan tezgah sahiplerini duyuyoruz. Pozitif olmasına rağmen satış yapmaya devam etmesi de oldukça ilginç. Okulların açılması da koronavirüsü ciddi şekilde tetikledi. Öğrenciler taşıyıcı görevini gördü. Sokağa çıkma yasağı için ekonomimizin izin vereceğini düşünüyoruz. Mutlaka sokağa çıkma yasağı gelmeli. En az 10 gün ülke kapatılmalı.

Emre ÖNCEL, Mustafa İNAN