https://www.youtube.com/watch?v=XynhGejhyy4

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşlarım birçoğu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı görevini yürütürken geçirdiği kazada yaralanan Ömer Süslü’yü Genel İdare Kurulu Listesi'ne almasını, siyasette çok görülmeyen bir vefa örneği olduğunu söyledi

Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, 2. Olağan Kurultay’ında İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı görevi yaparken geçirdiği kazada yaralanan Ömer Süslü’yü Genel İdare Kurulu Listesi'ne almasının takdir edilecek bir davranış olduğunu ve siyasette böyle vefa örneklerine rastlanmadığını ifade etti.

MUTLAKA ÖRNEK OLSUN
Yakup KOÇYİĞİT: Meral Hanım'ın yapmış olduğu davranış çok doğru bir davranış. Hangi parti olursa olsun hizmet veren bir kişinin fikrinden yararlanmak her zaman iyidir. Yıllar önce böyle vefa örnekleri vardı. Ama siyasette şu anda böyle bir vefa örneği görmüyorum. Böyle bir konuyu yeniden gündeme getirmesi diğer siyasilere de örnek olur umarım.

ÇOK DOĞRU DAVRANIŞ
Yaşar GÖKSEL: Meral Akşener'in Ömer Süslü'ye göstermiş olduğu vefa borcu çok güzel bir şey. Ama şu anda siyasetin geneline baktığımızda vefa kalmamış. Siyaset yapanlar çıkarı doğrultusunda siyaset yapıyor. Gerçekçi olamıyor.

BAŞKA RASTLAYAMIYORUZ
Fatih SOLMAZ: Meral Akşener’in Ömer Süslü’ye partide bir görev vermesi çok güzel bir davranış. Siyaset acımasızdır ve acımasız olanlar ayakta kalabiliyor. Bu yüzden siyasette vefa örneklerine çok rastlayamıyoruz.

SİYASETTE VEFA OLMAZ
Hasan PEHLİVAN: Parti işi vefa borcuyla olmaz. Eğer bir siyasi başarılıysa görevine devam eder. Bu yüzden eğer Ömer Süslü siyasette başarılıysa yeniden görev verilmesi doğru. Siyasette vefa olmaz. Siyaseti iyi yapan, başarılı olan her zaman görevlendirilir.

SÖZ EDEMEYİZ
Baki MENGÜ: Meral Akşener bir vefa davranışı sergilemiş. Bu çok güzel bir davranış. Yapılabilecek en güzel şeyi yapmış. Bu nedenle kendisini tebrik ediyorum. Ama siyasette son zamanlarda vefa örneklerini göremiyoruz. Çünkü kendi düşüncesini söyleyenler hemen partisinden men ediliyor. Bu yüzden bu dönemde siyasette vefadan söz edemeyiz.

VATANDAŞI DÜŞÜNEN YOK
Eyüp ALTUNTAŞ: Meral Hanım çok güzel bir davranışa imza atmış. Ama siyasette ne yazık ki vefa örnekleri çok fazla yok. Siyasilerin vatandaşı düşündüğü de yok. Aslında en büyük vefa vatandaşa karşı yapılan vefadır. Ama ne yazık ki bunu göremiyoruz.

ENTRİKA DÖNÜYOR
Bayram KARAAKMAN: Siyasette birçok entrika dönüyor. Bu yüzden vefa gibi bir şeyin olduğunu düşünmüyorum. Siyaset, bambaşka bir dünya. Bu yüzden vefa kelimesi siyasete çok uzak.

ÖRNEK HAREKET
Nihat Sait BARUTOĞLU: Meral Akşener'in örnek olacak bir hareket sergilemiş. Bugüne kadar, özellikle son zamanlarda siyasette hiçbir vefa örneğini rastlamadım. Siyasilerin işlerine geldiği gibi davrandığını görüyorum. Kimin nerede nasıl bir çıkarı varsa, ona göre yol çiziyor.

SİYASET İNSAN HARCAR
Zeki BAŞARAN: Meral Akşener’in Ömer Süslü’ye bir vefa borcu var ki kendisini yeniden görevlendirdi. Siyasette her an dengeler çok çabuk değişebiliyor. Bir kelime ile insan harcanabiliyor. Son zamanlarda bu tür vefa örneklerine ne yazık ki rastlayamıyoruz.

GÜVENİM KALMADI
Nihat İLERİ: Siyasette gerçek vefa olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar birbirine güvenmiyor. Siyaset yalan dolan üzerine inşa edilmiş. Dolayısıyla insanların da güveni kalmamış. Siyasiler ne yapsam da gündem olsam diye düşünür durumda. Bu yüzden Meral Akşener’in de yapmış olduğunu bu şekilde düşünüyorum.

Esra VURAL