https://www.youtube.com/watch?v=pH0gj8kXbMU

Samsunlular, son günlerde gündeme gelen 'sosyal medyaya kısıtlama getirilmesi' tartışmalarını değerlendirip, bunun çözüm olmayacağını söyledi

Sosyal medyaya erişim engeli, adli ve mali şekilde yaptırımlar getirilebileceği tartışmalarını Samsun Canlı Haber TV'ye değerlendiren Samsunlu vatandaşlar,
kısıtlama getirilerek sorunun çözüleceğini inanmadıklarını kaydetti.

DİZGİNLENMESİ LAZIM
Aydın ÇIRAK: Sosyal medyanın yararı da zararı da var. Devletin yapmak istediği güzel bir şey. Sosyal medyanın kontrol edilmesi lazım. Ne yazık ki sosyal medyada cinsel içerikli, argo kelimelerin kullanıldığı bir çok yazı ve görsel paylaşılıyor. Bunların dizginlenmesi gerekiyor.

ÖNEMİ BÜYÜK
Kadir YILDIRIM: Her ne kadar iletişim çağı sürekli gelişse de sosyal medyanın da bunda büyük bir katkısı var. Açıkçası sosyal medyanın yararlı bir şey olduğunu düşünüyorum. Önceden haberleşmek veya bir düşüncemizi dile getirmek için mektup yazar, telgraf gönderirdik. Şimdi ise bayram kutlamalarını bile sosyal medya üzerinden yapıyoruz. Yani Z kuşağa imrenmiyor değilim.

ÇOK DA ÖNEMLİ DEĞİL
Murat SANDIKÇI: Günümüzde gençler telefona bağlı yaşıyor. Buna neden olan da sosyal medyadır. Zararı olduğu gibi faydası da var. Eskiden bunlar yoktu. Artık herkes buradan haberleşiyor. Bazı konularda kısıtlama getirilmesi doğru olabilir ama genel anlamda bir kısıtlama yanlış olur.

TAMAMEN KİŞİYE BAĞLI
Harun ARSLANTAŞ: Sosyal medya hayatımızın bir parçası oldu. Eğer kişi kendini bilir, ona göre hareket ederse bir sıkıntının olacağını düşünmüyorum. Bu konu tamamen kişiye bağlı.

ZARARI ÇOK FAZLA
Kadriye ARSLANTAŞ: Sosyal medyanın yararlı olduğu yerleri de var, zararlı olduğu yerleri de. Ama gerçek şu ki, zararlı olan yerleri daha fazla. Özellikle gençleri daha çok etkisi altına almış. Kapatılması çözüm olmaz. Bu sefer farklı mecralardan kötülük yapmaya devam edebilirler.

SOSYAL MEDYA YARARLI
Alattin NURDAĞ: Sosyal medya yaralı bir mecra. Günümüz teknolojisinden dolayı artık herşeyi sosyal medyadan öğreniyoruz. Sosyal medyaya tepkiler şu an çığ gibi büyüyor ama devlet bu konuda özellikle kimsenin fikir özgürlüğüne karışmamalı.

GÜZEL KULLANILMALI
Saniye NURDAĞ: Eğer insanlar doğru ve güzel kullanıyorsa bir sıkıntının olacağını sanmıyorum. Bu şekilde yararlı olur. Ama amacına uygun değil, sadece birilerine hakaret için veya argo kelimeler kullanmak için kullanılıyorsa, bu yanlış olur.

ÇÖZÜM OLAMAZ
Yavuz YILMAZ: Sosyal medyaya bakış açısı önemli. Bu tamamen sizin yaklaşımınızın tavrına göre değişir. Kötü içerikler varsa tabi ki gereken yapılmalıdır. Ama ne olursa olsun insanların kalbi bu kadar karayken, bazı düzenlemelerin getirilmesi kesinlikle çözüm olmayacaktır.

YASAKLAYICI DEĞİL
Burcu YILMAZ: Sosyal medyayı iyi yönde kullanırsak iyi, kötü yönde kullanırsanız kötü oluyor. Genel olarak baktığımızda insanlar hep kötü yönde kullanıyorlar. Düzenlemeler getirilmeli ama yasaklayıcı yönde değil. Vatandaşın daha doğru kullanımı sağlanmalı.

KİŞİLİKLE ALAKALI
Mehmet YILDIRIM: Sosyal medyanın yaralı ve zararlı yönleri var. Bu biraz kişilikle alakalı. Kişi eğer doğru kullanırsa sosyal medya muazzam bir şey. Bakanımıza, eşine de kötü sözler söylendi ama bu sadece bakanımız için değil herkes için geçerli. Kişi muhakkak ne konuştuğunu bilmeli. Çözüm olacağını pek sanmıyorum ama denemeye değer.

AHLAK DIŞI
Alparslan DANIŞMAZ: Sosyal medyayı kullanmayı bilmek gerekiyor. En son olaylarda insanların aile yapısına saldırdılar. Çok çirkin bir davranış. Kimse kimsenin aile yapısına saldıramaz. Ahlak dışıdır. Bu nedenle gerekli çözümlerin getirilmeli için de kurallar konulmalıdır.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ