https://youtu.be/rM1ZmWzUejo

Türkiye’nin gündeminde olan erken seçim tartışmaları ile ilgili Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, pandemi nedeniyle erken seçim olacağını düşünmediklerini, eğer olursa da ekonominin ciddi anlamda zarar göreceğini belirtti.

BİR ŞEYLER DEĞİŞEBİLİR
Rasim KARAYER: Pandemi döneminde seçim yapılmamalı. Diğer türlü seçime gidilebilir. Ancak şu an hem psikolojik hem de ekonomik olarak seçime hazır olduğumuzu düşünmüyorum. Çünkü ekonomik anlamda vatandaşın durumu ortada. Seçim yapılırsa bir şey değişebilir.

ARKA YÜZ BAMBAŞKA
Tefik GÜNGÖR: Türkiye seçime gitmeli. Çünkü ekonomik kriz var. Her şey çok güzel gibi görünüyor ama ülkemizin arka yüzü bambaşka. 47 yaşındayım ve 8 aydır işsizim. Bu işin sonu ne olacak? Seçime eğer girilirse belki bir şeyler değişebilir.

RİSKE GİRİLMEMELİ
Mehmet KARADENİZ: Türkiye seçime gitmez. Çünkü 2023 yılına kadar oy garantisi alınmış. Neden riske girsinler ki? Ayrıca ekonomik anlamda da Türkiye’nin bir seçim kaldırabileceğini düşünmüyorum.

ÇOK MEMNUNUM
Cumhur TEKNECİ: Türkiye asla seçime gitmez. Şu anda Türkiye’nin dünya gündeminde yeri apayrı her yer güllük gülistanlık. Böyle bir durumda Türkiye’nin siyasete gitmesini isteyenler bataklık siyaseti yapmak isteyenlerdir. Türkiye’nin şu anki durumundan çok memnunum.

NANKÖRLÜK EDERİZ
Celalettin YEŞİL: Ülke şu an seçime gitmez. Çünkü hükümetin başarılı olduğunu düşünüyorum. Bu hükümetin yerine geçebilecek bir hükümet ya da sistemin olduğunu düşünmüyorum. Özellikle pandemi sürecinde hükümet çok güzel çalışmalara imza attı. Kötü dersek nankörlük etmiş oluruz.

GİTMEMELİ
Mustafa AKTAŞ: Türkiye seçime gitmez. Şu an ekonomik anlamda zor bir süreçten geçiyoruz. Ayrıca bir de pandemi süreci var. Kısacası küresel bir sorunla mücadele ederken böyle biz zamanda Türkiye seçime gitmez, gitmemelidir.

SEÇİME GİDİLMEZ
Yakup ŞAHİN: Türkiye seçime gitmez. Çünkü pandemi sürecindeyiz. Ekonomik anlamda zor bir süreç geçirdik. Türkiye yeni yeni düzelmeye başlıyor. Ayrıca seçime gitmek demek, sıfırdan başlamak demektir. Bundan dolayı seçime gidilmez diye düşünüyorum.

BU SÜREÇTE OLMAZ
Mürsel KAFELİ: Bu süreç içerisinde seçime gidilmez. Çünkü Cumhurbaşkanı yapmak istediklerini bu süreç zarfında gerçekleştiremedi. Koronavirüs süreci kendisine sürekli engel oldu. Ayrıca ülke ekonomik anlamda da sıkıntı içerisinde. Ekonomisi kötü olan bir ülke seçime gitmez. Seçime en az üç sene var diye düşünüyorum.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ