https://youtu.be/2UJz8TurP34

Millî Eğitim Bakanlığı'nca yeni eğitim ve öğretim dönemine ilişkin takvim belirlendi. Buna göre, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım'da yapılacak. Birinci dönem 22 Ocak Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili ise 25 Ocak Cuma günü başlayacak, 5 Şubat Cuma sona erecek. Samsunlu velilerin kimi kararı doğru bulurken, kimi ise okulların açılmasının erken olacağını savundu.

TAM ZAMANINDA AÇILMALI
Metin ÇAKIR: Okulların açılmasının erken olduğunu düşünüyorum. Çünkü henüz koronavirüs sürecini atlatmış değiliz. Eğer okullar açılacaksa her zamanki gibi eylül ayında açılması gerekiyor.

OKUL GİBİ OLMUYOR
Saffet ABAY: Koronavirüs sebebi ile okulların tatil edilmesi üzerine öğrenciler internetten ders çalışmaya başladı. Fakat internet üzerinden verilen dersler okuldaki eğitim gibi olmadı. O yüzden okulların ağustos ayında açılması doğru bir karar olmuş.

AÇILMASI GÜZEL OLACAK
Murat Samet ABAY (Öğrenci) : Koronavirüs sürecinden dolayı dışarıya çıkamıyoruz. Okulların açılması bizim için çok güzel olacak. Çünkü okulumuza kavuşacağız. Evde canımız sıkılıyordu, okulda hiç değilse derslerimiz ve arkadaşlarımızla vakit geçirince sıkılmayacağız.

TEDİRGİN HALDEYİZ
Ayşim ERDOĞANÖZ: Okulların açılması muhtemel bir durumdu. Ama vaka sayılarının daha çok düşmesi gerekiyor. Şu durumda okulların açılması konusunda bir anne olarak endişelerim var. Tüm tedbirlerle okulların açılacağı söyleniyor. Fakat özellikle yaşı küçük olan öğrenciler nasıl korunacak? Kısaca veliler olarak tedirginiz.

DOĞRU BULMUYORUM
Recep SORUKLU: Okulların ağustos ayında açılmasını doğru bulmuyorum. Henüz birinci dalga bitmeden böyle bir karar alınması yanlış. Bu süreçte öğrenciler eğitimden geri kalmış olabilir fakat virüs de henüz bitmedi. Okulların açılma tarihinin biraz daha ileri atılması gerektiğini düşünüyorum.

İLERİ BİR TARİH OLMALI
Cemil UÇAN: Pandemi sürecinde Samsun'un iyileştiği söyleniyor. Ama vaka sayıları da ortada. Ayrıca okullar açıldığında çocuklar yan yana olacak ve bu da bir tehlike yaratacak. O yüzden okulların ağustos ayında açılmasının doğru olmadığını, ileri bir tarihe ertelenmesi gerektiğini düşünüyorum.

TÜM ÖNLEMLER ALINMALI
Battal YILDIZ: Öğrenciler bunalmış durumda. Yaklaşık 3 aydır düzgün bir şekilde ders alamadılar. Bu yüzden okulların açılmasının erken olduğunu düşünmüyorum. Ama yetkililer, öğretmenler ve okulda çalışan görevliler de çocuklara gerekli bilgiyi anlatmalı. Ayrıca tüm okul hijyen kurallarına uymalı.

ENDİŞE DUYUYORUZ
Yasemin AYCAN: Okulların açılmasını doğru bulmuyorum. Çünkü veliler olarak endişeliyiz. Koronavirüs tamamen bitmeden okulların açılmasının, herkes için bir tehdit olduğunu düşünüyorum.

HENÜZ HAZIR DEĞİLİZ
Hadiye İPEK: Okulların ağustos ayında açılmasına kesinlikle karşıyım. Çünkü hem erken olduğunu düşünüyorum hem de bu kadar kısa bir zamanda okulların koronavirüse hazır olduğuna da inanmıyorum.

HUZURSUZUZ
Ayşe SEMİZ: Çocuklarımız evden çıkmadığı için sıkılmaya başladı. Okulu da çok özlediler. Ama veliler olarak bizler endişeliyiz. Devlet okulları kalabalık, yine aynı kalabalık olacak mı? Hijyen kuralları nasıl olacak? Bilmiyoruz. Kısaca huzursuzuz.

MUTLUYUZ
Hüseyin Sefa SEMİZ (Öğrenci) : Koronavirüs sürecinde sürekli evdeydik ve canımız sıkılıyordu. Tabi bu süreçte biz de endişeliyiz ama okulların ağustos ayında açılacak olması bizi mutlu etti.

Esra VURAL – Yasin YILDIZ