https://www.youtube.com/watch?v=tAwcJNKTjuQ

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde yaşayan vatandaşların büyük bölümü, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele döneminde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'i vatandaşın yanında olmadığını belirterek, "Büyükşehir ekiplerini sahada göremedik" dedi.

İlkadımlı vatandaşlar, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını Samsun Canlı Haber TV'ye değerlendirdi.

YANIMIZDA OLMADI
Birol IŞIK: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden herhangi bir çalışma göremedik. Biz üç ay kadar işsiz kaldık ama soran olmadı. Ramazan ayında da destek görmedik. Çalışanlarımız mağdur oldu. Ekonomik sıkıntı içerisinde olabilir ama İlkadım da sıkıntılıydı ama yanımızda oldu.

SAHADA GÖREMEDİK
Murat KONUK: Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni bu süreçte hiç sahada görmedim. Bizimle ilgilenmedi. Böyle olmamalıydı. Zorlu bir süreçten geçerken başkanı da, ekiplerini de sahada görmeliydik.

DESTEK BEKLİYORUZ
Muharrem OKUL: Büyükşehir Belediyesi'nden bir şikayetim yok ancak herkes gibi ben de su faturalarından şikayetçiyim. Bu dönemde bu kadar yüksek faturaların gelmesini normal bulmuyorum. Elektrik faturaları da yüksek geliyor. Bu yönden destek bekliyoruz.

ELİNDEN GELENİ YAPIYOR
Mehmet ÇİFTÇİ: Samsun Büyükşehir Belediyesi elinden geleni yaptı. Şimdi hakkını yememek lazım. Özellikler ekipleri sokakta gördüm. Yıkama olsun, dezenfekte olsun yapılıyor.

VATANDAŞIN
YANINDA DEĞİL
Kenan DANIŞMAZ: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bir çalışmasını göremedim. Hiçbir önlem alınmadı. Sadece 'sosyal mesafeyi koruyun' dedi, başka bir önlem göremedim. Vatandaşın yanında olmalıydı, olmadı. Yani Büyükşehir’in pandemiye dair hiç bir çalışmasını göremedim.

KENDİ HALİNE BIRAKTI
Halit GÜL: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bir şey diyemiyorum. Çünkü hiç bir çalışma göremedim. Kalkanca Mahallesi'nde oturuyorum. Pandemi sürecinde insanları kendi halinde bıraktı. İnsanlara gerekli yardımları yapmalıydı. Ekipleri yönlendirmeliydi ama yapmadı.

PANDEMİYE DAİR
BİR ŞEY YOK
Kadir HAYTA: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden bir çalışma göremedim. Büyükşehirde pandemiye yönelik bir şey yok. En azından sokaklarda görmeliydik. 3 aydır herhangi bir şey yok.

ÇALIŞMA GÖREMEDİM
Cemal KAYA: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden bir çalışma göremedim. Üstelik AK Parti'ye oy verdim. Ancak salgın döneminde pandemiye dair bir şey görmedim.

İŞ DE, GÜÇ DE YOK
Çetin ÇEPNİLER: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetleri tam manasıyla çalışmıyor. Eğer biz bu hizmetleri faaliyete geçirebilirsek o zaman tam manasıyla Karadeniz'in değil Türkiye'nin tek şehri oluruz. Bunu bilmek lazım. Samsunluyum demek pek kolay değil. İnşallah yerleri temizlerler. İş de, güç de yok ama sadece devletin değil belediyelerin de çalışması lazım.

NE GEREKİYORSA…
Hamit ÇELEBİ: Samsun Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyeler bu süreçte ellerinden geleni yaptılar. Sokaklar yıkandı, maskeler dağıtıldı. Ne yapılması gerekiyorsa bu süreçte yapıldı.

Yasin YILDIZ, Dilber BAHADIR