https://youtu.be/_PVe3PuESN4

Samsun'un Canik ve Tekkeköl ilçelerinde yaşayan vatandaşların bir çoğu, Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını yetersiz bulduklarını belirterek, bu dönemde suya yapılan zammın da kendilerine ağır geldiğini söyledi

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin pandemi döneminde yaptığı çalışmaları Samsun Canlı Haber TV'ye değerlendiren Canikli vatandaşların birçoğu, yeterli hizmeti alamadıklarını öne sürdü. Bazı vatandaşlar ise, ekiplerin temizlik konusuna hassasiyet gösterdiğini kaydetti.

DEVLET BAŞIMIZDA YOK
Murat HAMZA: Samsun Büyükşehir belediyesi bu süreçte hiçbir şey yapmadı. İnsanlara ancak nasihat veriyorlar. Devlet, millet için var, millet için devlet yok ama. Yani devlet yok başımızda. Ancak söylemlerde her şey. Milyarlarca lira yardım yaptıklarını söylüyorlar ama biz bir şey göremedik. Bu kadar ağır faturalar gelmemeli.

ANCAK SUYA ZAM
Engin KAYA: Samsun Büyükşehir Belediyesi ancak suya zam yapıyor. Devlet desen elektriğe yüzde 50 zam yapıyor. Yaptıkları zengine çalışmak, fakiri daha da boğmak.

BAZI ÇALIŞMALAR YERİNDE
Hamit TOPAOĞLU: Pandemi sürecinde büyükşehirin çalışmalarını beğeniyorum ancak çöp konteynerlerin temizlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu süreçte maske ve dezenfektan dağıtabilirdi, ben görmedim. Bazı dezenfekte çalışmalarını yerinde buluyorum ancak konteynerlere daha fazla önem verilmeli.

TEMİZLİK YAPILDI
Halit SUİÇMEZ: Samsun Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde iyi çalıştı. Çalışmalarını beğendim. Zaten en önemli şey temizlikti. Bu konudaki hassasiyeti de gösterdiler.

55 YILDIR AYNI MAHALLE
Aydın KOÇAK: Samsun Büyükşehir Belediyesi, mahallemize hiç bakmıyor. Bu mahalleyi 55 seneden beri tanırım, aynı mahalle. Bu mahalleye hiç yardımcı olmuyorlar. Ancak pandemiyle ilgili milletin kendisine bakması lazım. Milleti belediye koruyamaz.

BİRŞEY YAPAMADILAR Kİ
Cafer KANDEMİR: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden hiçbir şey göremedim. Bu süreçte hiçbir belediye bir şey yapmadı, bizimki ne yapsın. Gerekeni İçişleri Bakanlığı yaptı. Yapmadı dersek yalan söylemiş oluruz.

YAN GELİP YATTILAR
Hayrettin KANDEMİR: Ne büyükşehir belediyesi pandemi sürecinde bir şey yaptı ne de alt belediyeler. Ne yaptıysa devlet yaptı. Bir de sağlık çalışanları. Allah onlardan razı olsun. Sonuç olarak, tepedeki adamlar ne yaptıysa yaptı. Belediye başkanları ancak yan gelip yattı.

HİZMET DENEN BİR ŞEY YOK
Mahmut AKBULUT: Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu süreçte hiç vatandaşın yanında olmadı. Su faturaları desen almış başını gitmiş. Hizmet denen bir şey yok.

HERŞEY AYNI DURUMDA
Yılmaz FISIL: Samsun Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs döneminde çok bir şey yapmadı. Her şey aynı şekilde devam ediyor. Temizlik konusunda ufak tefek çalışmaları oldu ama onun dışında pek bir şey olmadı.

ÇALIŞMALAR İYİ
Ali TOPAL: Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları iyi. Vatandaşa maske dağıtıldı, temizlik çalışmaları yapıldı. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, vatandaşın maske takmaya devam etmesidir.

Yasin YILDIZ, Dilber BAHADIR