https://youtu.be/YcnDKc6JJR0

Bafralılar, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin pandemi sürecindeki çalışmalarını başarılı bulduklarını söyledi. Bazı vatandaşlar ise yeterli hizmeti alamadıklarını savundu

Samsun'un Bafra İlçesi'nde yaşayan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nin koronavirüs sürecindeki çalışmalarını değerlendirdi. Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan vatandaşların birçoğu, Büyükşehir'in üzerine düşeni yaptığını kaydetti. Yeterli hizmeti alamadıkların savunan bazı vatandaşlar ise, daha çok çalışılması gerektiğini söyledi.

SAĞLIMIZI DÜŞÜNDÜLER
Mustafa KARADENİZ: Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Bafra'da ilaçlama yaptı. Bu çalışmaları ilçemizde sürekli gördük. Bu nedenle ekiplere sağlığımızı düşündükleri için teşekkür ediyoruz.

ELİNDEN GELENİ YAPTI
İrfan SORUKLU: Büyükşehir Belediyesi pandemi karnesi değerlendirme sürecinde elinden ne gerekiyorsa yaptı. Bağlı bulunduğu kurumların çalıştığını söyleyebiliriz. Devletin bu süreçte aldığı bütün önlemleri yerine getirdi. Büyükşehir Belediyesi her yere el uzatamadı ama maske ve diğer konularsa elinden geleni yaptı.

HERHANGİ BİR SORUN YOK
Murat UYSAL: Samsun Büyükşehir Belediyesi elinden gelenin fazlasını bu süreçte yapıyor ve herkese yardımcı oluyor. Hemen hemen bütün görevlerini de yerine getiriyor. Herhangi bir sorun oluşmadı.

GAYET GÜZEL ÇALIŞIYOR
Cemalettin BÜLBÜL: Samsun Büyükşehir Belediyesi, koronavirüse yönelik gayet güzel çalışıyor. Belediye üzerine düşeni yaparken, insanların da yardım etmesi gerekiyor. Onların bu emekleri için bizler de gayret göstermeliyiz.

EKİPLERİ GÖREMEDİM
Mustafa ÇAKMAKÇI: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları hakkında pek bir bilgim yok ama olsaydı muhakkak haberimiz olurdu. Bafra'da kendi belediyemizin çalışması var ama Büyükşehir ekiplerini görmedim.

YAŞLILARA YARDIM EDİLDİ
Rasim İREK: Büyükşehir’in çalışmalarını göremedim ancak yaşlılara yardım edildiğini duydum. Onun dışında arkadaşlarımızla konuştuğumuzda pek kayda değer bir şey olmadığını dile getiriyorlar. Tabi bu süreç zor bir süreç. Onlar da üzerine düşeni yapmalılar.

ÇALIŞMALAR FENA DEĞİL
Salih OCAK: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde koronavirüs hizmeti devam ediyor. Koronavirüs konusunda maske sıkıntımız oldu ama diğer hizmetleri fena değildi. Keşke maskeler de Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılsaydı.

ESNAFA DESTEK VERİLMELİ
Salih DEMİR: Büyükşehir Belediyesi'nin herhangi bir faaliyetini görmedik. Bu süreçte en çok zorlanan esnaf oldu. Esnaf ciddi anlamda mağdur oldu. Büyükşehir'in bu konuda bir çalışması olması lazım. Ziftah yapamadan eve döndüğümüz zamanlar oluyor.

HİJYENE AĞIRLIK ÖNMELİ
Talat ÇİÇEK: Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını beğenmiyorum. Sadece ilaçlama ile bu memleket kurtarılmaz. Yeterli bulmuyorum. Özellikle tedbirler artırılmalı, hijyen konusuna daha fazla ağırlık verilmeliydi.

İNKAR ETMEYELİM
Mustafa KİTAPÇI: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin pandemi sürecinde özellikle Bafra için çalıştığını görmedim. Belki yapmıştır ama biraz arada kaldığımız için görememişizdir, ona da bir şey diyemem. Ancak sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla dezenfekte olsun, maske dağıtımı olsun hep yapıldı. İnkar etmemek lazım.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin pandemi dönemindeki çalışmalarını yetersiz bulan 19 Mayıslılar, "Yaşlılara yönelik yapılan çalışmalar yerindeydi ancak hizmete ağırlık verilmedi" dedi

Samsun'un 19 Mayıs İlçesi'nde yaşayan vatandaşlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde belediyenin çalışmalarını Samsun Canlı Haber TV'ye değerlendirdi. Vatandaşların birçoğu çalışmaları yetersiz bulurken, bazıları ise ilçe belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışıldığını kaydetti.

ÇALIŞMALARA DEVAM
İsa BAŞAR: Samsun Büyükşehir daha ne yapsın? Devlet bizi her türlü düşünüyorum. Büyükşehir ile içli dışlı olmamıza rağmen çevre hizmetlerinden pazar yerlerinin düzenlenmesine kadar birçok konuda hizmet aldık. Sosyal medyada da takip ettiğim kadarıyla çalışmalar devam ediyor.

YARDIMI OLMADI
Kemal KONUR: Açık söylemek gerekirse Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bize bir yardımı olmadı. Kimisi devletten çok şey bekledi ama ben bir şey istemiyorum. Allah başımızdakilerden razı olsun.

ÇALIŞMALARI GÖREMEDİK
Hüseyin KÜÇÜKÖZDEMİR: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmadığını düşünüyorum. Hatta bize hiç bakmadı. 19 Mayıs Belediyesi kendi çabasıyla bir şeyler yapmaya çalıştı. Genel olarak baktığımızda da biz bunları göremedik.

BAŞKANDAN MEMNUNUZ
Mehmet TUNCEL: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin gereken çalışmaları yaptığını gazeteden okudum. Evden çıkmadım bu süreçte ama iyi takip ettim. Başkanımızdan memnunuz.

HİZMET GÖREMEDİK
Şükrü TURAL: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin pek bir çalışmasını göremedim. Büyükşehir'den hizmet alamadık. Bu anlamda yapılan çalışmalar varsa bile bu bize pek gösterilmedi.

GARANTİ VEREMEM
İsmet KÜÇÜKBAL: Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'i hiç sahada görmedim. Hatta kendisine garanti veremem

BİZİM İÇİN SEVİNDİRİCİ
Ahmet AKŞAHİN: Maske konusunda ciddi sıkıntılar yaşandı. Samsun bize uzak olduğu için çalışmaları yakından takip etmemiz biraz zor ama duyduğum kadarıyla yaşlılara yönelik çalışmalar var. Bu çalışmalar da bizim için sevindiricidir. Başkanımız da gelseydi, bizi görseydi iyi olurdu ama olmadı.

İYİ YÖNETİLİYOR
Bayram ALGIN: Sürecin doğru yönetildiğini düşünüyorum. Şehirde gözlemlediğim kadarıyla da insanlar bilinçlenmiş durumda. Özellikle ilçemizde de farklılıklar olduysa koordineli bir şekilde çalışıldığını düşünüyorum.

ÇALIŞMALAR İYİ
Sefer EKİZ: Genelde güzel değerlendiriyorum. Büyükşehir'e pek gidemesek de çalışmalar iyi. Vatandaşlar da oldukça duyarlı.

Yasin YILDIZ, Dilber BAHADIR