https://www.youtube.com/watch?v=IE3PFuOuVic

Atakumlular, yeni tip koronavirüs (Kovid-19 ) sürecinde Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı hizmetleri, Samsun Canlı Haber TV’ye değerlendirdi. Atakumlular, Başkan Demir'i bu zorlu süreçte ilçede göremediklerini ifade etti.

BİR FAYDA GÖRMEDİM
Kamil KOÇ: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin herhangi bir çalışmasını görmedim. Başkan Mustafa Demir birine yardım eder mi? Salgın var diye sadece iki tane maske verdiler, o maske de bir şeye yaramıyor. Herkes kendi işini, kendisine yaptı. Herhangi bir fayda görmedim.

ATAKUM'DA YOKTU
Yalçın ŞENAY: Salgın sürecinde Samsun Büyükşehir Belediyesi ekiplerini ilçede görmedim. Başkanı Atakum'da göremedim. Ne olursa olsun, uğramaları lazımdı. 60-70 gündür bir Allah'ın kulu gelmedi.

SUDA İNDİRİM YAPMALIYDI
Aydın GÖKMEN: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin pandemi sürecinde kayda değer bir çalışmasını göremedim. Üstelik bu süreçte su ve elektrik faturalarında ciddi bir artış var. Bu dönemde hijyen önemli. Bu konuda başkan suda indirim yapmalıydı. Belediyecilikte bazı güzel çalışmalar yapıyor ama pandemi sürecinde su faturasının bu kadar fazla gelmesi insanı yoruyor. Bundan rahatsızım.

NE ARAYAN NE SORAN VAR
Ahmet TURGUT: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden bir şey göremedik. Bizi ne arayan ne de soran var. Bir komşum da bir şey gördüğünü bana söylemedi. Yaşlıyız diye bakan olmadı.

BAŞKANI HİÇ GÖRMEDİM
MURAT SÜRSAR: Pandemim sürecinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'i hiçbir yerde görmedim. Atakum'a hiç gelmedi. Seçim zamanı geliyorlar, 'şuna, bunu yapacağız' diyorlar ama hiçbir şey yok. Bunların hepsi aynı, sadece o değil.

YARDIM YAPMADILAR
Aydın SARIKAYA: Atakum'da Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını göremedim. Vefa Destek Grupları çalışıyor ama bunun belediye ile alakası var mı bilmiyorum. Büyükşehir’in herhangi bir yardım çalışmasını da görmedim.

HİÇ BİR ŞEY YOK
Ali TEMİZ: Sokağa çıkma yasağı başladı başlayalı bir çalışma görmedik. İki günden beri burada sağlık ocağında dezenfekte çalışması yaptılar. Gözüme görünen başka bir çalışma olmadı.

BAŞKA ÜLKEDE Mİ YAŞIYORUZ?
Ömer BALAY: Samsun Büyükşehir Belediyesi dediğin zaman şöyle bir duraklama yapacaksın. Çünkü salgın başladı başlayalı herhangi bir çalışma göremedik. Bunu anlayamıyoruz. Biz başka bir ülkede mi yaşıyoruz? Başta hükümet, A, B ve C diye ayırdı. Bugünkü belediyeler parti ayrımı yapıyor. Maskeleri kendimiz alıyoruz. Bir tek Atakum Belediyesi'nden fayda görüyoruz.

ATAKAM'DA YOKTU
Hasan BÜYÜKBAŞ: Samsun Büyükşehir Belediyesi temizlik yapıyor ama başka bir şey göremedik. Bir de yaşlılara yardım yapıyorlar o kadar. Atakum'da pek bir çalışma göremedim açıkçası.

EVDEYDİM BİLMİYORUM
Turan YILDIZ: Pandemi sürecinde sürekli evde olduğum için Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin hiç bir çalışmasını göremedim. Herhalde temizlik çalışması veya dezenfekte yapmıştır. Bir şeye şahit olamadığım için değerlendiremiyorum.

KENDİLERİNE ÇALIŞIYORLAR
Kadis AS: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin salgın döneminde hiçbir çalışmasını göremedik. Bütün belediyeler maske dağıttı. Büyükşehirden böyle bir şey göremedik. Maskeyi dağıtamadı. Şimdi biz parayla alıyoruz. Kendilerine çalışıyorlar.

Yasin YILDIZ, Dilber BAHADIR