https://youtu.be/kGqt1iOtogE

Samsun'un Asarcık İlçesi'nde yaşayan vatandaşlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını Samsun Canlı Haber TV'ye değerlendirdi. Vatandaşlar, maske dağıtımından yardımların ulaştırılmasına kadar çalışmalar yapıldığını kaydetti.

GEREKEN YAPILIYOR
Şerif KAMURAY: Büyükşehir'in çalışmalarını ilçemizde az çok hissetmeye başladık. Pandemiyle ilgili de gereken neyse yapıldı. İhtiyaç sahiplerine yardımların gönderildiğini biliyorum. Memnuniyet verici.

EN ÇOK YAŞLILARA YARDIM
Ali AKDİL: Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını takip ettik. Özellikle zabıta ekiplerinin yaşlılara olan hizmetini doğru buldum. Çünkü bu dönemde en çok onların yarıma ihtiyacı vardı, onlar da yerine getirildi.

GÜZEL HİZMETLERİ GÖRDÜK
Halil BELDEK: Büyükşehir Belediyesi, hijyen konusunda çalışmalar yaptı. Büyükşehir'in güzel hizmetlerini görüyorum. Yollar yapıldığı gibi koronavirüse yönelik de çalışmalar gördük.

BİRÇOK ÇALIŞMA VAR
Mehmet ÇETİN: Samsun Büyükşehir Belediyesi maske dağıtımından hijyen konusuna kadar birçok çalışma yaptı. Özellikle yaşlı vatandaşların isteklerini geri çevrilmediğine şahit oldum.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Saffet BODUR: Koronavirüs sürecinde devletimizin ne kadar güçlü olduğunu gördük. Çünkü devlet ne kadar güçlüyse yerel yönetimlerde bir o kadar kuvvetli oluyor. O yüzden bize hizmet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e teşekkür ediyoruz.

YOL ÇALIŞMALARI GÜZEL
Mustafa SEZEK: Pandemi süreci önemli bir süreç ancak Büyükşehir Belediyemizin bu konuda pek bir etkinliğini göremedik. Yol çalışmalarında görüyoruz birkaç bir şey ama virüse dair göremedik maalesef.

İKİ TARAF DA ÇALIŞIYOR
Yaşar KODAL: Hem ilçe belediyemizden hem de Büyükşehir'den Allah razı olsun. İki taraf da Asarcık için çalışıyor. Zorlu bir süreçte halk için elinden geleni yapıyorlar. Dolayısıyla sorunumuz olmadı.

SOSYAL YARDIMDA İYİYDİ
Cafer YALÇIN: Büyükşehir sosyal yardım konusunda iyiydi. O aileleri takip edip yardımları kapıya kadar götürdüler. Maske konusunda ciddi sıkıntılarımız vardı ama bu tüm Türkiye'nin sorunuydu. O yüzden genel olarak bir sıkıntımız olmadı.

ESNAFIN YANINDAYDI
Emrullah ALTUNDAL: Pandemi sürecinde ilaçlamalar yaptı, sosyal medyada aldığı önlem ve tedbirleri sürekli paylaştı. Asarcık'ta esnafım ve Büyükşehir Belediyesi birkaç defa araçlarımızı dezenfekte ettirdi. Bize dezenfektan ve maske gönderdi. Şu anda çalışmalar oldukça güzel.

KABUL GÖRDÜ
Kadir ATMACA: Samsun Büyükşehir Belediyesi bu süreçte insana dokunur çalışmalar yaptı. Bir yandan bakıldığı zamanda gelir yok ama gider fazla. Bu açıdan bakıldığında virüse yönelik hizmetlerin yeterli olmasa da kabul gördüğünü söyleyebiliriz.

Yasin YILDIZ, Dilber BAHADIR