https://www.youtube.com/embed/jUjTC5TMHl8

Sorularımızı yanıtlayan Samsunlu vatandaşlar, hayvanlara yapılan şiddete tepki gösterdi

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına, geçtiğimiz gün Samsun'un Havza İlçesi'nde ön bacakları kesilen ve ölüme terkedilen köpeğe yapılanları değerlendiren vatandaşlar, hayvanlara eziyet edenlere ağır ve caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini ifade etti.

DUR DEMELİYİZ
Büşra KOCABALTA: Verilen cezalar çok hafif. Cezalar var deniyor ama tamamen söylentiden ibaret. Gerekli cezaların derhal uygulanmasını talep ediyorum. Hayvanlara yapılan işkencelere artık dur demek istiyorum. Belediyelerin de bu konu hakkında duyarlı olmasını istiyorum. Samsun'da yaşanan olay ilk değil, son da olmayacak. Hayvanlara güzel bir yaşam alanı sağlanmalı.

İNSAN KİME DENİYOR?
Ali EMİNOĞLU: Hayvan da bir can taşıyor. İnsan ne ise, hayvan da o. Onların da canı var. Onlar da çok büyük acılar çekiyor. İnsan kime deniyor? Hayvanlara eziyet eden de insan, onlara yem veren karnını doyuran da insan. Biraz bunun üstüne gitmek lazım. Hayvanlara eziyet edenlere caydırıcı cezalar verilmesi gerekiyor.

TAMAMEN VAHŞET
Özgür GÖKÇE: Kendini bilen bir insan köpeğin bacaklarını kesmez. Bu tamamen vahşet. Hayvana bunu yapan insana da yapar. Hainlikten başka bir şey değil. Ben bu vahşeti yapanları kınıyorum. Devletin sokak hayvanlarına sahip çıkması lazım. Bununla ilgili devletimiz destek verirse daha güzel şeyler olacak.

YAZIKLAR OLSUN
Numan AKDAĞ: Hayvanlara karşı yapılan şiddeti kınıyoruz. Hayvanlar Allah'ın bize bağışladığı bir mucizedir. Onlara çok değer verilmesi ve bakılması gerektiğini düşünüyorum. Yapan kişilere yazıklar olsun. Hayvanlara karşı gerekli önlem ve tedbirlerin alınmadığı düşüncesindeyim.

BEDELİNİ ÖDEMELİ
Erkan ALTIN: Sokak hayvanına eziyet etmişsen bunun bedelini de ödemen gerekir. Allah'da bunun hesabını bir gün sorar. Devletimizin bu konulara biraz daha önem vermesi gerekir. Hayvanlar vicdanlı canlılardır. Sahibinin ölümünden sonra mezarının başında bekleyen hayvanlar var. Samsun'da köpeğe yapılan eziyet tamamen yanlış. Gerçekten çok vicdansızca yapılmış bir hareket. Bunlar yaşandığını gördükçe çok üzülüyorum.