https://youtu.be/hGhLAucI3X8

Samsun'da yaşanan vatandaşlar,  işsizlikten yana ciddi sıkıntılar yaşadıklarını sorununun ancak istihdam ve yatırımla çözülebileceğini belirtti 

Samsun'da yaşayan vatandaşlar işsizlik probleminin en büyük kaynağının Samsun'da üretim yapılmaması olarak değerlendirirken bu konuya bulunacak çözümün ise yeni istihdam alanlarının açılması ve Samsun'da üretim yapılması gerektiğini savundu. 

işte Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan vatandaşların yanıtları: 

ŞAŞIRDIK KALDIK

Mehmet KUZU: İşsizlik Türkiye'nin ve Samsun'un büyük sorunu. Bir de alıp başını giden. birde buna pahalılık eklenince iyice çekilmez bir hal aldı. Samsun'da yatırım yapılması yeni üretim alanları açılmalıdır. Yetkililerin işsizliğe bir çare bulması lazım. 

ZAMANA İHTİYAÇ VAR 

Mehmet KÖSEOĞLU: Koronavirüs sürecinde işsizliğin önüne geçmek biraz daha zorlaştı. Şuan yapacak bir şey yok. Birazdaha zaman ihtiyacımız var. Ancak işsizliğin önüne geçebilmek için  yeni iş sahaları, istihdam odaklı çalışmalar yapılabilir. Belki o zaman Samsun'da işsizlik biraz azalır. 

YATIRIM YAPILMALI

Sebiha TÜRKMEN: Samsun'da özellikle üniversite öğrencilerinin başta yer aldığı bir işsizlik sorunu söz konusu. Hiç değilse Samsun'da bir fabrika ya da sanayi alanında büyük bir yatırım yapılırsa işsizlik bir nebzede olsa azalır. Böylece gençlerimiz de iş sahibi olurlar.

İŞSİZLK ÇOK FAZLA 

Erol ÖZER: Türkiye'de ne yazık ki işsizlik çok fazla. Bu konuda en büyük görev devlete ardından işverenlere düşüyor. Devlet olarak iş sahaları oluşturulmalı. İşveren ise biraz daha çalışanına daha anlayışlı davranması gerektiğini düşünüyorum. 

AĞIR SANAYİ OLMALI

Köksal KOL: İşsizliğin önüne geçilebilmesi için ilk önce tarım arazileri değerlendirilmedir. Bir de tarıma dayalı ağır sanayi alanı kurulması gerekiyor. 
Şu anda ülkemizde işsizlik oldukça fazla. Eğer iş alanları kurulmazda hiç bir şekilde iyiye gitmeyiz. 

EKOMİ DÜZELMELİ

Celal COŞKUN: Türkiye'nin ekonomisi iyi durumda değil. Türkiye 15 Temmuz 2016 yılından bu yana ekonomik olarak düzelemedi. Bizim düzelmemizi için iş sahaları açılmalı. İşsizliğin önüne geçilip ithalat ve ihracatımızı arttırmamız gerekiyor.  

VAR AMA YOK

İlhami EFE: Türkiye'de işsizlik var ancak iş beğenmeyen insan sayısı da çok. Devlet bazı konularda teşvik verse de  yeterli olmuyor.  Bir diğer sebepse iş verenlerin ekonomik sıkıntılar yaşaması. İş veren sıkıntı yaşayınca işçisini işten çıkarmak zorunda kalıyor. Haliyle işsizlik oranları da yükseliyor. 

İŞ SAHASI YOK

Yeliz SUCU: Samsun'da ne yazık ki işsizlik söz konusu. Samsun'da düzgün bir iş sahası yok. Bundan dolayı işsizliğin önüne geçebilmek için iş sahalarının kurulması, iş verenlere destek ve teşvik yapılırsa işsizliğin önüne geçilir. 

SANAYİ MANTIĞI OLMAZ 

Erol ŞENOĞLU:  İşsizliğin önüne üretim yaparak geçebiliriz. Şuandaki siyasi mantığı ve eğitimi düzeltmeden hiç bir yere gelemeyiz. Siyaset vatandaşı düşenen ve ekomik olarak çalışmalar yapmalı ki işsizlik azalsın insanlar rahatlasın.  

ARTMASI NORMAL

Ali GENÇALİOĞLU: Samsun'da işsizliğin artması çok normal. Çünkü Samsu'da düzgün bir iş sahası yok. Eğer Samsun'da büyük bir kaç tane fabrika kurulursa işsizlik belki azalabilir. 

Esra VURAL , Yasin YILDIZ

SAMSUN HABER