https://youtu.be/aB21h_YDQKw

HDP'li iki milletvekilinin terör örgütü üyeliği nedeniyle tutuklanması, partinin PKK ile bağlantısını yeniden gündeme getirdi. Samsunlu vatandaşlar, PKK’ya destek veren hangi parti olursa olsun kapatılması gerektiğini belirterek, Meclis'te görmek istemediklerini kaydetti.

BİR ANLAMI OLMAZ
Alattin YAZICI: HDP’li iki milletvekilini tutuklanmasını doğru buluyorum. Ayrıca kapatılmasının da doğru olacağını düşünüyorum. Çünkü terör olaylarına karışan parti olamaz. Tabi kapatılmasının ardından yeni bir parti kuracaklarsa kapatılmasının da bir anlamı olmaz.

ÖNCEDEN KAPATILMALIYDI
Mehmet YÜCEL: HDP’nin, PKK’nın yandaşı olduğunu herkes biliyor. Çünkü atık gözümüze sokarcasına bunu belli ediyorlar. Eş Başkanları Selahattin Demirtaş’ın hali hazırda cezaevinde bulunması, iki milletvekilinin terör olaylarından tutuklanması her şeyi açıkça ortaya koyuyor. Kısaca daha önceden kapatılması gerekiyordu.

ANLAMIŞ DEĞİLİM
İlkay İSMAİLOĞLU: HDP’nin kapatılma çok doğru olur. Çünkü Meclis'te resmen biz PKK’lıyız diyorlar, PKK’yı destekleyip savunuyorlar ve bunları Türkiye Cumhuriyeti Meclisi’nde nasıl barındırıyorlar hala anlamış değilim. Bu tarz konuşan kim olursa olsun milletvekilliğinin de düşürülmesi lazım.

MECLİSTE OLMAMALI
İlker VURAL: HDP’nin zaten kapatılması gerekiyor. Çünkü PKK’yı destekleyen bir parti Meclis'te bulunmamalı. Bu vatan uğruna çok fazla şehit verdik. Hiç değilse şehitlerimiz için kapatılmalıdır.

HEP KARŞI ÇIKIYORLAR
Çakır TAŞDÖVEN: Kesinlikle kapatılmalı. Türkiye’ye en büyük zararı en başta HDP veriyor. HDP’nin kapatılması Meclis'te de değişiklik gösterir. Çünkü Türkiye’nin yararına ne varsa HDP her zaman karşı çıkmıştır. Hiç değilse Meclis'te olmazlarsa alınan kararlar ortak olarak oylanır ve hızlı bir şekilde karara bağlanır.

ANLAMI OLMAYACCAK
Ali EMİNOĞLU: HDP, PKK’nın arka bahçesidir. Sadece HDP değil, başka siyasi partilerde de bunu görmekteyiz. Ama tabi şu da var, kapatılması da bir alternatif değil. Çünkü geçmişte PKK’nın arka bahçesi birçok parti kapatıldı ve bu partilerin ardından yine PKK’yı destekleyen partiler kuruldu. Kısaca kapatılırsa aynı kişiler, aynı zihniyet ile yeniden parti kurulacaktır.

BİRAN ÖNCE KAPATILMALI
Kadir YILDIRIM: HDP’nin biran önce kapatılmasını istiyorum. Meclis'te olmamalı. Çünkü bir kez olsun bu parti 'terörü lanetliyoruz' demedi. Türk vatandaşının vergisi ile bunların maaş almaması lazım.

MİLLET UYANDI
Ümmet ÇAKIR: Ben bu vatana şehit verdim. Bir oğlum askerde. HDP’nin kimi desteklediğini kimi savunduğunu da biliyoruz. Kısaca kapatılması lazım. Milletin başı çok ağırdı bunlar yüzünden. Gerek yok artık millet uyandı.

ÇOK İYİ OLUR
Şaban AKGÜLEN: HDP’nin kapatılmasından yanayım. Çünkü biz bu vatana hainlik edene PKK’nın yanında olana karşıyız. HDP’nin kapatılması tüm partiler için de iyi olacaktır. Hiç değilse aynı fikir ve akılda bu vatan için karar verirler.

YERŞİ DOLDURULUR
Servet ÇAKICI: Anayasamızda da maddeler halinde belirtilmiş. Vatan hainliği, devlete ihanet varsa kapatılsın. Niye uğraşıyoruz. Beklemek bile hata. HDP’nin kapatılmasıyla vekilleri başka partilere geçmek isteyecektir. Ya da başka bir alternatif olarak yeni bir parti kuracaklardır. Kısaca kapatılırsa güzel olur ama çok da önemli değil, illa ki yerini doldururlar.

DEĞİŞAN BİRŞEY OLMAZ
Yılmaz TEKBAŞOĞLU: Sosyal mecralardan ya da televizyonlardan duyduğumuz kadarıyla kiminin arabasında PKK’nın silahları çıkıyor, bazı HDP’li belediyeler PKK’ya destek veriyor. Bu da vatana ve millete ihanet unsuru teşkil etmektedir. Ama ben kapatılmasının pek önemli olduğunu düşünmüyorum. Çünkü kapatılanın yerine yine aynı zihniyette bir parti kurulur. Önemli olan bu zihniyeti hiçbir yere sokamamaktır.

BİZ BİRİZ, BÜTÜNÜZ
Ahmet TAŞIR: Terörün yanında olan hangi parti olursa kapatılmalıdır. Türk milletinin yanında, Türk bayrağının altında yaşamak varken bu ayrılık, bu bölücülük yanlış. Eğer milletvekilleri bu vatandaşın vergisinden maaşını alıyorsa, bu vatandaşın yanında olması lazım. Hiçbir şekilde ayrım yapmaması lazım. Biz bu vatan için çok şehit verdik. Canımız çok yandı ama Meclis'te veya sokakta PKK’yı savunularsa bir daha açılmamak kaydıyla kapatılsın.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ