https://youtu.be/HQae5f8Txuk

Samsunlular Hayat Pahalılığına “Yeter Artık” Dedi! “Ay Başını Getiremiyoruz” Samsunlular, zamlardan ve hayat pahalılığından şikayet etti. Samsun Medya Grubu’na konuşan vatandaşlar, 2022 yılı ile birlikte gelen zamların bellerini büktüğünü söyledi. Samsun Medya Grubu muhabirleri sokağa indi, vatandaşların zamlar ve hayat pahalılığı ile ilgili düşüncelerini aldı. Samsun’da ekmeğe, simide, dolmuşlara, ete, süte zam üstüne zam gelirken, vatandaşlar ise bu duruma “Yeter artık” diyerek tepki gösterdi. Samsun Medya Grubu muhabirlerine konuşan Samsunlular, durum ile ilgili şunları dile getirdi: ‘NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ’ Melek BAŞAR: Ekmeğe, dolmuşa, markete her şeye zam geldi. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Geçinemediğim için köy yumurtası satıp evime bir kaç kuruş katkı sağlamaya çalışıyorum.
‘GEÇİNMEKTE ZORLANIYORUZ’ Volkan ATİK: Pahalılık artık kaçınılmaz bir gerçek. Üretimin olmadığı, tüketimin çok olduğu bir ülkede bu kaçınılmaz. Devletin hukuk, eğitim sitemi düzgün olsa ekonominin de düzgün olacağını düşünüyorum. Geçinmekte zorlanıyoruz. Şu an aldığım maaş ile 5 sene önceki maaşım arasında alım gücü açısından çok fark var. ‘ALIŞTIK ARTIK’
Necla YILDIRIM: Simit alanlara diyordum. Bugün 2,5 lira zamlanacak diye herkes, alıştık diyor. Simidi 1 buçuk liradan satıyordum. Bugünden itibaren 2 buçuk liradan satmaya başlayacağız. Yapacak bir şey yok. ‘ALLAH AŞKINA ÇARE BULUN’ Adem DEMİR: Ülkemizin en büyük sorunu pahalılık. Bunu en alt tabakada, en üst tabakada hissetmeye başladı. Yetkililerin acaba vicdanları rahat mı? Çünkü artık gelir gideri karşılamıyor. Sadece ekmeğe, dolmuşa değil, elektriğe, benzine de zam geldi. Esnaf kan ağlıyor. Allah aşkına bu kadar yüksek faturaları halk ödeyemez. Buna bir çare bulun.
‘EKONOMİ DİYE BİR ŞEY KALMADI’ Bülent YILDIZ: “Türkiye’de ekonomi diye bir şey kalmadı. Akaryakıt aldı başını gidiyor. İhracat, tarım, hayvancılık, sanayi bitmiş durumda. Elektrik faturası ödedim 120 lirayı geçmeyen fatura, bu ay 250 lira geldi. Eve önceden 5 ekmek alırken, şimdi 2 ekmek alamıyorum. Bu kadar zammı, vatandaşın sırtına vurmak nedir? Geçinemiyoruz. ‘ÖNCEDEN 50 LİRAYA TORBAMIZ DOLARDI’ İsmet ÖZTÜRK: “Bu kadar zam olmaz. Önceden 50 liraya torbamız dolardı. Şimdi ne 100, ne 200 lirayla dönüyor. Özellikle önceden 6 ekmek alırken, yapılan zam sonrası 3 ekmek anca alabiliyoruz. Bir simit olmuş 2.5 lira bu kadar olmaz.” ‘HER ŞEY ATEŞ PAHASI’ AKGÜL ÖZTÜRK: Markete gidiyoruz. Her şey ateş pahası bu yüzden bir şey almadan eve dönüyoruz. 5 kiloluk yoğurt 30 ila 40 lira oldu. Dolmuş deseniz aynı. Bir yere gidip gelsek 10 lira oldu. Daha elektrik, doğalgaz faturası gelmedi. Kısaca ay başını getiremiyoruz. ‘DOLMUŞÇULAR DA HAKLI’ Mehmet SENİNÇ: “Akaryakıta gelen zamlardan dolayı dolmuşçular da zam yaptı. Önceden dolmuşlara binerken 4 lira veriyorduk. Şimdi 5 lira verip yolculuk ediyoruz. Dolmuşçulara da bir şey diyemiyoruz. Çünkü haklılar. Dolmuşçularda isyanda. Ekmek deseniz öyle. Önceden 4 ekmek alırken şimdi, hem pahalı hem gramajı düşük ekmek alıyoruz. Onu da 2 veya 3 tane alabiliyoruz.” ‘EVDE EKMEK YAPIYORUZ’ Nurten ZENGİN: “Geçinme diye bir şey artık yok. Önceden 5 ekmek alırken, şimdi evde ekmek yapmaya başladık. Dolmuş deseniz öyle. Akaryakıt pahalı onlarda evlerine ekmek parası götürüyorlar.” ‘HANGİ ZAMMI KONUŞALIM?’ Seher BEKAR: Geçen hafta dolmuşa 4 buçuk lira verirken, bu hafta 5 lira veriyoruz. Elektrik faturam önceden 180 ila 190 arasında gelirken şimdi 300 lira geldi. Hangi zam mı konuşalım? Ne diyelim? Bilmiyoruz artık. Hiç değilse emekli maaşımız var geçinmeye çalışıyoruz. Emekli maaşı olmayanlara Allah yardımcı olsun. ‘ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN’ Hasan BİLGİN: Zamlar almış başını gidiyor. Her vatandaş gibi bizi de etkiliyor. Çok fazla bir pahalılık söz konusu. Kısaca geçim şartları zor. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Esra VURAL-Umut Can EREN SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.