https://www.youtube.com/embed/w1XF_-hPSDQ

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağına uyacaklarını gerek olmadıkça evden çıkmayacaklarını ve tedbirlerini aldıklarını söyledi


Samsun Canlı Haber TV mikrofonların konuşan vatandaşların birçoğu, İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge doğrultusunda bu akşam saat 21.00'de başlayacak ve pazartesi günü saat 05.00'te sona erecek olan sokağa çıkma yasağına uyacaklarını ve temel ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, kurallar kapsamında market ve bakkalların açık olmasından dolayı rahat olduklarını belirtti

DÜŞÜNÜLDÜĞÜ GİBİ DEĞİL
Dilek KAPLAN: Bizim hastamız var. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyor. Durum hiç düşünüldüğü gibi değil. Ortalık çok kötü bir hal almaya başladı. Yasaklarda mümkün olduğunca dışarı çıkmamaya özen göstereceğiz. Hastamız var, bu sebeple hastaneye gideceğiz gibi görünüyor. Biz yasaktan muaf olacağız. Belgemizi hazırladık, hastamıza yardım edeceğiz. Elimizden geldiğince korunmaya çalışıyoruz.


BİRTAKIM ÖNLEMLER ALDIK
Dilek TURAN: Birtakım önlemler aldık. Zaten lokantalar, bakkallar ve marketler açık olduğu için çok da dert etmedim. Gidip alabilecek olmanın vermiş olduğu bir rahatlık var üzerimde. Gıda alışverişi de yapmadım. Yakın marketlerden alışverişimi yapabilirim. Çok da mühim bir konu değil. Tabii bu aslında yapılmaması gereken bir şey. Alışverişimi yapmam gerekiyordu. Saat 10 ile akşam 5 arasında açık olacak olması benim için yeterli olacağını düşündüm.

ALIŞVERİŞİMİZİ YAPTIK
Mehmet KAYMAK: Yapılması gereken her şeyi yaptık. Dezenfektanlarımızı yeniledik, alınması gereken gıda malzemelerini de aldık. Cumartesi ve pazar günleri yasak uygulanacak. Baklagillerimizi, sebze ve meyvemizi aldık. Evde kalıp yasağın biran önce sona ermesini bekleyeceğiz. Çalışamıyoruz fakat yasaklar virüsü yenmemize yardım edecekse biz vatandaş olarak elimizden geleni yaparız.


TEDİRGİNLİĞİMİZ YOK
Necdet DİNLER: Alınması gereken önlemlerin hepsini aldık. Kaçta başlayıp, kaçta biteceği konusunda bilgilerimiz var. Bu akşam 9'da başlayacak ve pazartesi sabah 5'te bitecek. Bu zaman dilimine göre ihtiyaçlarımızı karşıladık. Evde olacağız ve yasağın bitmesini bekleyeceğiz. Gıda alışverişimizi de yaptık. 2 gün yetecek kadar alışveriş yaptık. Zaten 5'e kadar marketler açık. Sebze, meyve ve baklagillere yönelik ihtiyaçlarımızı giderdik. Daha önceki yasaklar gibi tedirgin olduğumuz bir husus yok. Bu konuda deneyimliyiz.


BENİ İDARE EDECEK
Necmettin TEMİZ: Zaten tek yaşıyorum. Bu da bana bir rahatlık veriyor. Beni idare edecek alışverişlerimi yaptım. Kendim tek başıma yapabileceğim yemeklerin malzemelerinden de aldım. Bir an önce koronavirüsün ülkemizi terk etmesi en büyük arzumuz. Bu akşam 9'da başlayacak olan kısıtlama, pazartesi 5'te bitecek. O saate kadar evimden çıkmayacağım.
Emre ÖNCEL - Mustafa İNAN