Çocukluğu, teknolojinin bu kadar yaygın ve ucuz olmadığı dönemlere denk gelen insanlar da eğlenirdi. Eğlence araçları ve oyun mantığı biraz daha farklıydı. Bundan yıllar önce o zamanlar parklar, çocuk bahçeleri, internet kahveler, evlerde televizyonlar, atariler, play station veya elektrikli oyuncaklar yoktu. Peki Samsunluların oyun tercihi nelerdi? Bakın Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar neler söyledi. Metin Yagmur KAYA Foto Galeri ARABA YAPARDIK Metin Yağmur KAYA: Mesela misket oynardık karpuz kavun ile araba yapardık büyüklerimizle bir şeyler çekerdik. Eğlence amaçlı toz duman saklambaç oynardık. Şimdi ki çocuklar bunları beğenmezler. Biz de öyleydi. Mustafa AKKUS Foto Galeri MİSKET OYNARDIK Mustafa AKKUŞ: Misket oynardık gazoz kapaklarını toplar onlarla oynardık. Saklambaç oynardık. Şimdi ki gençler geç saatlere kadar, bilgisayarlardalar. Gözlerini yoruyorlar. Şimdiki gençleri durduramazsın.
Muzaffer MIRIK Foto Galeri KOZALAK OYNARDIK Muzaffer MIRIK: Köydeyken çelik çomak oynardık. Arkadaşlarla kozalak oyunu oynardık. Bizz tabi daha çok tarım işleri ile uğraşıyorduk. Şimdiki zamanın çocuklarına laf söyleyemeyiz. Her şeyi biliyorlar. YAKAR TOP, SAKLAMBAÇ Serdar BAT: O zamanlar saklambaç, yakar top, birdirbir ve bilye oyunları vardı. Bir de kızların oynadığı seksek oyunu vardı. Eskiden oyun alanları boldu. Şimdi tablet , telefon , bilgisayar var. Gençlerin geleceklerini iyi görmüyorum. Özümüzden uzaklaştılar dedi . Mustafa Oguz AYDIN Foto Galeri Mustafa Oğuz AYDIN: Ben biraz daha yeni kuşağa yakınım. Bilgisayar oyunlarına meraklıydım. Atari, playstation ve conter strike oynuyordum. bilgisayarda futbol oyunu oynuyordum. Muhsin CAKIR Foto Galeri BÜYÜDÜKÇE GEÇTİ Muhsin ÇAKIR: Mahalle arasında top oynardık ama büyüdükçe daha çok kahvelerde geçti zamanımız. Şimdi ki çocuklar bizim zamanımıza göre daha akıllı Murat AKTURK Foto Galeri  
TEKNOLOJİDEN UZAKTIK Murat AKTÜRK: Bizim zamanımızda bilye, gazoz kapağı ,he-man , red kit vardı. Teknolojiye çok bağımlı değildik. 2000’li yılların başında internet daha yaygın olmaya başladığı zaman oynayabileceğimiz oyunları oynadık. Hala oynuyorum. 20 sene geçmesine rağmen ama çocuklar şuan daha farklı oyunlar oynuyor.