https://youtu.be/XWtO5hLbgBo

Sorularımızı yanıtlayan Samsunluların birçoğu şehrin belirli noktalarda bulunan
tabelalar ve bilboardlarda belediye başkanlarının kendi fotoğraflarının yer almasından rahatsız

Samsun'da ilçelerin giriş ve çıkışlarında yer alan belediye başkanlarının fotoğraflarının yer aldığı tabelalarla ilgili Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşların birçoğu reklama değil, hizmetin gerekliliğini savundu.

GEREK YOK
İrfan KÜÇÜKKAYA: Giriş çıkışta başkanların fotoğraflarının olması normal ama billboardlarda olması doğru değil. Hizmet yapamadıkları için bari ‘billboardlara kendi fotoğraflarımızı koyup, reklam yapalım’ diyorlar. Doğru değil. Bu alanların kiraya verilmesi daha mantıklı. Hiç değilse gelir kaynağı artmış olur.

FUZULİ MASRAF
Samet DUMRU: Belediye başkanlarının giriş çıkışlarda fotoğraflarının bulunması çokta gerekli değil. Hem neden olsun ki? Sadece haybeden para harcanılan bir durum. Birçok ilçe var. Her ilçenin girişinde bunların olması yerine yetimin yüzünü güldürmek daha değerli.

DOĞRU ÇALIŞMA
Yakup ÇELİK: Belediye başkanlarının fotoğraflarının yer aldığı tabelalar, anlamlı bir çalışmalardır. Çünkü ilçelere giden vatandaşların bu tabelaları görmesiyle birlikte o ilçenin başkanını tanımış olacak. Tanınabilirdik ve doğru hizmetin yapılması adına olması gereken çalışma.

HİZMET GÖRELİM
Asım OLGUN: Bir belediye başkanı kendisini bu kadar göstermemeli, hizmetle anılmalıdır. Çünkü bize başkanın fotoğrafı değil yaptığı hizmet lazım. Bundan önceki belediye başkanlarının da boy boy fotoğraflarını gördük ama bir türlü hizmet göremedik. Bu tür çalışmalardan vazgeçilmelidir.

TANINMIŞLIK ARTAR
Hasan AKSOY: Şehrin giriş ve çıkışlarında belediye başkanlarının fotoğraflarının olması gereklidir. Çünkü başka illerden gelen vatandaşlar bu tabelaları görecek ve belediye başkanını tanımış olacak. Hem şehrimizin hem de başkanların tanınması adına olması gereken bir uygulamadır.

KAZAYA SEBEP OLUR
Ahmet BİLDİM: Şehir giriş çıkışlarında belediye başkanlarının fotoğrafı bence gerekli değil. Çünkü bir reklam belediye başkanının, reklama ihtiyacı yok. Birde araç kullananların dikkatini çektiği için kazalara da sebep olabiliyor. Zaten başkanı bilen bilir, bilmiyorsa da başkanın halkın içinde olmadığını gösterir. Kısacası fotoğraf değil, hizmet lazım.

ZATEN SEÇİYORUZ
Fatih GENÇBAY: Belediye başkanlarını vatandaş seçiyor. Halk başkanı tanıyıp ona göre oy veriyor sonuçta. Başkanların fotoğrafları yerine Samsun’u tanıtan fotoğrafların ve bilgilerin olması daha anlamlı olur. Başkanların birçoğu zaten hizmet etmiyor. O yüzden fotoğrafa da gerek yok.

NE GEREK VAR?
Emin AYDEMİR: Belediye başkanlarının fotoğraflarının giriş çıkışlarda ya da belirli alanlarda olmasına gerek yok. Reklam yapmaya ne gerek var. Reklam yapmak yerine, yerine hizmet etsinler.

ŞEHRİ GELİŞTİRMELİYİZ
Cevat ÇALI: Önemli olan fotoğraf değil, hizmettir. Ne yazık ki Samsun'a baktığımızda bir hizmet göremiyoruz. Özellikle Saathane Meydanı’nda tarihi alanların gün yüzüne çıkarılıp turistik açıdan geliştirilmesi gerekiyor. O yüzden hizmetler, fotoğraflarla değil icraatla oluyor.

FOTOĞRAF OLABİLİR
Barış KINALI: Şehrin belirli kısımlarında belediye başkanlarının fotoğraflarının olması güzel bir şey. Hem bir tabelada reklam yapmak veya başkanın fotoğrafının konulması ne kadar maliyetli olabilir ki ?

Esra VURAL, Yasin YILDIZ