https://www.youtube.com/embed/pxZqbt3Sm1A

Yeni gelen yasak ve kısıtlamalarla ilgili konuşan vatandaşların birçoğu, gelen kısıtlamları yerinde bulduğunu ve kararlılıkla yönetilmesi gerektiğini söyledi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında hayatını kaybedenlerin sayısındaki artış ve vaka sayılarında artış nedeniyle yeni kısıtlamalar ve yasaklar geldi. Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuyla ilgili konuşan vatandaşların birçoğu, olumlu bir karar alındığını ve kararlılıkla yönetilmesi gerektiğini söylerken, yasak ve kısıtlamalarının artması gerektiğini belirtti.

DOĞRU KARAR
İbrahim GÜMÜŞ: Gördüğünüz gibi maskeyle dolaşıyoruz. Televizyonlarda görüyoruz, maske, mesafe ve hijyen konusuna dikkat etmemiz gerektiğini ısrarla söylüyorlar. İnsanların biraz daha dikkat etmesi gerekiyor. Hem Türkiye'de hem de Samsun'da çok kötü durumdayız. Samsun'da da vaka sayılarının çok fazla olduğu söyleniyor. Alınan kararın doğru olduğu kanaatindeyim. Yaşlılarımız biraz daha dikkat etmeli diye düşünüyorum. Havadaki sıcaklığı görünce insanlar ister istemez dışarı çıkmaya hevesleniyor. Bence tedbirli olursalar daha mantıklı olur. Çünkü onların bu hastalığı kapma ihtimalleri daha fazla.

SİGARA OLUMLU 65 YAŞ OLUMSUZ
Cemal KÖKSAL: Tabii ki olumlu bir karar alındı. Devletin bu kararlar ile yapmak istediği şey milleti korumaktır. Kalabalık haricinde her yerde sigara içme imkanımın olması gerekiyor. Yapılan uygulama da bu yönde. 65 yaş üstü vatandaşlara yapılan kısıtlamayı doğru bulmuyorum. ne yapacaklar evde o kadar saat boyunca. Bu süreçte eşiyle kavga edecek. Zaten insanlar maddi açıdan sıkıntıda. Bir de saat 4'te eve tıkarsan daha büyük sıkıntılara yol açacak. Onca sıkıntıların içine bir de bu eklenirse insanlar altından kalkamaz.

YASAKLAMALAR GEREKLİ
Seyfi AKSU: Yasaklamaların gerekli olduğunu düşünüyorum. Çünkü biliyorsunuz ki vaka sayılarında inanılmaz bir artış söz konusu. Bununla eşdeğer olarak ölü sayılarımız da artıyor. Yasaklamaları yerinde buluyor ve destekliyorum. Daha da arttırılmasını talep ediyorum. 65 yaş üstüne gelmiş olan kısıtlamayı da yerinde buluyorum. Çünkü kalabalık dağılacak ve ister istemez vaka sayılarında düşüş meydana gelecek. Aynı şekilde sigara yasağını da yerinde buluyorum. Sigara içtiğim halde alınan karara katılıyorum.

ALINAN KARARLAR DOĞRU
Bayram YAĞIZ: Alınan kararlar doğru, sigara içmesinler ve sokağa da çıkmasınlar. Hayatlarından bir şey eksilmez bu durumda. Sigara içme yasağı gerçekten iyi. Tabii bunun sürdürülebilirliği de önemli. Koronavirüsten sonra da bence yasak devam etmeli. Caddelerde içmesinler. Bu virüs yaşlılar için daha da kötü. Virüsü çabuk alıp, direnç gösteremiyorlar.

GEÇ BİLE KALINDI
Barış ÜZÜMCÜ: Zaten olması gerekiyordu, geç bile kalındı. Kısıtlamaların daha da artması lazım. Vatandaşlar kurallara uymuyor. Türkiye'de yasakların sert olması lazım. Sigara yasağını doğru ve mantıklı buluyorum. Bundan daha iyi bir karar olamaz. Bizim vatandaşımız anlamıyor. 65 yaş üstünü bu kadar kısıylamak pek olmadı. Millet kendine dikkat edecek ki onlar da nefes alsın. Bunun yaşla bir alakası yok. Tamamen bünyeyle alakalı. Eğer bünyen güçsüzse 65 yaşın altında da olsan dışarı çıkmayacaksın.

GAYET SEVİNDİRİCİ
Muammer ŞEN: Gayet sevindirici. Çünkü kurallara uyum sağlamazsak pandemi daha uzun sürecek. Amaç bu olmamalı bence. İhtiyacı olmayan insanlar bile sokaklarda dolaşıyor. Birbirimizi riske atıyoruz ama aslında buna hiç gerek yok. Koronavirüse yakalanan insanlar taşıyıcı olabiliyor. Genç oldukları için hastalık onları etkilemiyor ama sevdiklerine bulaştırıyorlar. İnşallah itinalı ve titiz oluruz. Sigara içme yasağına karşı değilim onu da olumlu karşılıyorum. Bu tür kısıtlama ve yasaklar insanı tedbir almaya zorluyor.

OLMASI GEREKEN OLDU
Munir BİLGİLİ: Olması gereken oldu. Zaten böyle olması gerekiyordu ve oldu. Sigara içmenin yasaklanması da mantıklı. Böyle şeyler tedbirli olmak için bir ön ayak. Bizim sağlığımız için ne gerekiyorsa yapılmalı.

KARARLILIKLA YÖNETİLSİN
Mehmet ÇELEBİ: Uygulamanın kararlılıkla yönetilmesini istiyorum. Yapılan uygulama çok güzel. Sokağa çıkma yasağı da olması gerekenler arasındaydı. Gayet normal bir durum. İnsanların buna tepki göstermesine gerek yok. Durum çok kritik. Önlemler şart hale geldi.

DAHA ÖNCE LAZIMDI
Osman ÖKSÜZ: Aslında bakarsak yapılan uygulama çok güzel. Daha önce bu kararın alınması ve yürütülmesi lazımdı. Bu önlemler yeterli değil biraz daha sıkı tutmamız gerekiyor. Koronavirüs'ün bu kadar bulaşıcı hale gelmesinden dolayı tedbir almamız gerekiyor. Ama biz bu millete laf anlatamıyoruz. İnsanların kendi çekidüzen vermesi lazım. En azından virüsün nasıl ve nerelerden bulaşacağını biliyorlar. Buna göre hareket etmeleri gerekirken bunun tam tersini yapıyorlar. Halk olarak kendimize dikkat etmemiz gerek.

GENÇLERE GELMELİ
Mehmet KENAR: Bize oluyorsa diğerlerine de olacak. Gençler ortalıkta maskesiz dolaşıyor. Parklarda yollarda polisi görünce hemen maskelerini takıyorlar. Benim için sıkıntı yok, ben kurallara uyarım ama gençler uymuyor. 18 yaş altında gelecek olan bir kısıtlama her şeyi düzeltir.

Emre ÖNCEL