https://youtu.be/YkMp_dSa5-s

Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Süleyman Ural'ın şehadet haberi, Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı.

Şehidin Çekalan Mahallesi'ndeki babaevine gelen İlçe Kaymakam Kudret Kurnaz, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Müftüsü Ali Erbaş ve askeri yetkililer, şehadet haberini anne Arife ve baba Aslan Ural'a verdi.

Şehadet haberi üzerine babaevi ve sokağa Türk bayrakları asıldı.

Samsunlu şehidin cenazesi yarın Vezirköprü ilçesi Çekalan Mahallesi Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Çekalan Mahalle Mezarlığına defnedilecektir.

5 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞ

Pençe- Kaplan Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Süleyman Ural'ın şehadet haberi üzerine baba evi ve sokağa Türk bayrağı asıldı. Şehit Süleyman Ural'ın Merve Şahin ile 5 aylık nişanlı olduğu ve düğün hazırlığı yaptığı öğrenildi. Aldığı acı haberin ardından hüzne boğulan şehidin babası Aslan ve annesi Arife Ural, komşuları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

VALİLİKTEN BAŞSALIĞI

Samsun Valiliği yaptığı açıklama ile Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde girilen silahlı çatışmada şehit olan P.Uzm.Çvş. Süleyman Ural’ın ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.
Yapılan açıklamada, “İlimiz Vezirköprü ilçe nüfusuna kayıtlı Arslan-Arife oğlu Piyade Uzman Çavuş Süleyman Ural, Kuzey Irak'ta icra edilmekte olan Pençe-Kaplan Harekatı kapsamında yürütülen arama tarama faaliyeti esnasında bölücü terör örgütü ile girilen çatışma sonucu şehit olmuştur. Kahraman Samsunlu şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı dileriz” denildi.