https://www.youtube.com/watch?v=WCDwNZ0tUqI

Terme - Samsun arasında yolcu taşıyan özel halk otobüsünde çekilen Covid-19 tedbirlerinin hiçe sayıldığı görüntüler tepki çekti

Bugün sabah saatlerinde Terme - Samsun arasında yolcu taşıyan özel halk otobüsünde sosyal mesafe kurallarına ve Covid-19 tedbirlerine aykırı yolculuk yapıldığına ilişkin bir yolcu tarafından kayda alınan video tepki çekti.

YOLCULAR TEPKİ GÖSTERDİ

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde yolcuların tıka basa sosyal mesafeden yoksun bir şekilde yolculuk yaptığı ve Covid-19 tedbirlerinin hiçe sayıldığı, yolcuların duruma tepki gösterdiği ve otobüs içinde sözlü tartışma yaşandığı görüldü. 

PARA KAZANIYORUZ

Otobüs muavinine şikayetlerini dile getiren yolcuların, "Sanane, sen niye karışıyorsun, para kazanıyoruz" şeklinde cevap aldığı iddia edildi.

İŞTE O GENELGE

Toplu ulaşım araçları ile ticari taksilerin denetimlerinde; her aracın kontrol edilmesine özellikle dikkat edilecek. Şehirler arası toplu ulaşım araçlarında HES kodu ve maske zorunluluğuna bakılacak. Şehir içi toplu ulaşım araçlarında (metro, metrobüs, tramvay, belediye otobüsü, özel halk otobüsü, minibüs, midibüs vb.) yolcu kapasite sınırlamasına, HES kodu ve maske zorunluluğuna, ticari taksilerde sürücüler ve müşterilerce maske takılması, araç içerisinde yeteri kadar dezenfektan malzemenin bulundurulması, aynı anda alınabilecek müşteri sınırına uyulup uyulmadığı kontrol edilecek. Her vardiya değişiminde aracın iç temizliğinin yapılması ve sürücüler tarafından hijyen kurallarına uygun şekilde hareket edilmesi zorunluluğu kontrol edilecek. Alınan tedbirlere aykırı davranan toplu ulaşım araçlarına, sürücü ve işletmecilere ve tedbirlere uymayan yolculara ilgili gerekli yaptırımlar tereddütsüz uygulanacak.