https://www.youtube.com/embed/L1oIlbHe4-I

Samsun'da, sokağa çıkma yasağına saatler kala vatandaşlar balık tezgahlarına adeta akın etti


Samsun'da yaşayan vatandaşlar, haftasonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı öncesi balık tezgahlarına yoğun ilgi gösterdi. Haftasonunu balıksız geçirmek istemeyen vatandaşlar tezgahta balık bırakmazken yoğunluk ise esnafı memnun etti.


BALIK MESAFEYİ UNUTTURDU
Tezgahta çinekop, barbun, hamsi ve mezgiti 10 TL'den satılırken balık almak için sıraya giren vatandaşlar balık almak isterken sosyal mesafeyi unuttu. Koronavirüsün artışa geçtiği dönemde düşen balık fiyatlarını gören vatandaşlar sosyal mesafeyi hiçe saydı

TÜM GÜN YOĞUNDUK
Oldukça yoğun olduklarını söyleyen balıkçı esnafı Kurtça Aydın, ''Yarın sokağa çıkma yasağı var. Vatandaş evinde bol bol balık yiyecek. Koronavirüsten dolayı vatandaşa balık yemelerini tavsiye ediyoruz. Onlar da buna uyuyorlar. Sağlığını düşünüyorsan kesinlikle balık yiyeceksin. Hamsi, çinekop, barbun ve mezgite rağbet var. Vatandaş balıkta ayrım yapmıyor. Bunlar dünyanın en güzel balıkları. Biz de Karadeniz'deki en güzel balıkları satıyoruz'' dedi.

HEPSİNİ 10 LİRADAN SATTIK
Fiyatların çok ucuz olduğunu dile getiren Aydın, ''Çinekop, barbun, hamsi ve mezgiti 10 liradan satıyoruz. Vatandaş evine balık götürsün diye uğraşıyoruz. Bugün satışımız çok güzeldi. Elimizde kasa kalmadı. Tezgahlarımız boşaldı. En çok da hamsi sattık. Biliyorsunuz ki hamsinin yeri Samsunlularda başkadır. İstanbul'da 25-30 lira arasında değişiyor. Samsun'un ana bayisinde 10 lira'' ifadelerini kullandı.

Emre ÖNCEL, Mustafa İNAN