https://www.youtube.com/watch?v=FSTlZqMxVcY

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu Çarşamba, Bafra ve İlkadım ilçelerinde yaşanan vaka artışlarının sebebinin, yetersiz önlemler olduğunu ifade etti

Samsun İl Sağlık Müdürü Yard. Doç. Dr. Muhammet Ali Oruç, il genelinde şimdiye kadar görülen vakaların yüzde 54'ünün Çarşamba, İlkadım ve Bafra ilçelerinde yaşandığını açıkladı. Samsun Canlı Haber, değerlendirmelerde bulunan vatandaşların bir çoğu, vakaların artış gösteren ilçelerdeki tedbirlerin yeterli olmadığını ve böyle devam ederse sayının daha da artacağını belirtti.

DAHA DA ARTACAK
Engin BALTA: Gerekli önlemler alınmıyor. Çünkü kimi vatandaş maske takarken kimi maske takmıyor. Sosyal mesafe kurallarına uyan yok. Özellikle İlkadım İlçesi'nde çay ocakları tıklım tıklım. Bu şekilde devam ederse vakalar daha da artacak.

KURALLARA UYULMUYOR
Kenan ÖZEN: Sadece Samsun'daki üç ilçede değil, Türkiye'nin bir çok yerinde vakalar çok fazla arttı. Önlemleri artık geçtik. Artık kimse kurallara uymuyor. Herkes iç içe ve maske takan yok.

DİKKAT ETMİYORUZ
Kazım DEMİR: Konuyu sadece devlete ya da yetkililerin üzerine yıkmak olmaz. Biz vatandaş olarak maske ve sosyal mesafeye dikkat etmiyoruz. Çarşamba, Bafra ve İlkadım'da vakaların artmasındaki sebep ise, buraların en kalabalık ilçeler olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

MASKE TAKMIYORLAR
Hüsnü ÇETİN: Vaka sayılarının arttığı ilçelerden biri olan Çarşamba'da yaşıyorum. Çarşamba'da kesinlikle önlemler alınmıyor. Berbere gittiğimizde personel maske takmıyor. Bu yüzden vakalar giderek artacak gibi görünüyor.

ÖNLEMLER YETERLİ DEĞİL
Batuhan ATASOY: Alınan önlemler kesinlikle yeterli değil. Özellikle Çarşamba ve Bafra İlçeleri tarım bölgesi ve insanların bu sıcakta bahçede çalışırken önlem alması çok zor. İlkadım'da da nüfusun fazla olması ve işlek caddelerde denetimlerin yapılmamasından dolayı koronavirüs vakalarının arttığını düşünüyorum.

DEVLET ÖNLEM ALIYOR
Hamdi YILMAZ: Devletin gerekli önlemleri aldığını düşünüyorum. Ama insanlarımız maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymadığı için vaka sayıları ilimizde artmaya devam ediyor.

İŞÇİLER DENETLENMİYOR
Namık Kemal BERELEROĞLU: Önlemlerin yeterli olduğunu düşünmüyorum. Özellikle Çarşamba'da fındık dönemi olması nedeniyle, bu ilçelere kontrolsüz bir şekilde işçiler gelip gidiyor. Bununla ilgili de önlemlerin alındığını düşünmüyorum.

TEDİRGİN OLUYORUZ
Selattin EMİR: İlkadım İlçesi'ndeki Mecidiye Çarşısı'na girerken tedirgin oluyoruz. Çünkü maske takmayan ve sosyal mesafeye uymayan çok insan var. Koronavirüs salgınının başladığı zamanlarda önlemler çok güzel alınıyordu. Böyle giderse vakalar daha da artacak gibi.

KONTROLSÜZ SEYAHAT
Hüseyin ÇELEBİ: Koronavirüs ile ilgili alınan önlemlerin yeterli olduğunu düşünüyorum. İlçelerimizde vakaların artmasının sebebi, şehir dışından gelen ve kurallara uymayanlardan kaynaklanıyor.

YAPTIRIM OLMALI
Refik KESKİNOĞLU: Eğer önlemler yeterli olsaydı vakalar artmazdı. Herkes iç içe ve maske kullanılması gerektiği gibi kullanılmıyor. Bununla ilgili bir yaptırım olmalı. Maske takmayanları uyarmak lazım. Üç ilçenin kırmızı alarm vermesinin nedeni de Kurban Bayramı'nda yapılan ziyaretler olduğunu düşünüyorum.

SALGIN UMURSANMIYOR
Sinan KÖKSAL: Kimse koronavirüsü umursamıyor. Halkımızın duyarlı olması lazım. Kimse kurallara uymazsa vaka sayılarımız daha da çok artacak. Hatta kırmızı bölge olan ilçe sayılarının da artacağını düşünüyorum.

VAKALAR ARTACAK
Erhan KOL: İlçelerde alınan önlemler yeterli değil. İlkadım İlçesi'nde çocuğumu kaydetmek için okula gittim ve sınıftaki öğrenci sayısını duyunca şok oldum. Biz neyin tedbirini alacağız? Böyle giderse vakalar daha da artacak.

Esra VURAL