Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde bulunan polis kontrol noktasında durdurulan TIR'ın dorsesinde bitkin halde bulunan 115 kaçak göçmen, yaşanan insanlık dramını gözler önüne serdi.

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde Gelemen Polis Kontrol Noktası'nda şüphe üzerine durdurulan 14 BD 759 plakalı TIR'ın 34 BPN 491 plakalı dorsesinde, İran, Afgan ve Suriye uyruklu 115 kaçak göçmen yakalandı.

POLİS KURTARDI
Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nden yola çıkan ve İstanbul'a giderken Samsun'da polis ekipleri tarafından durdurulan TIR'ın içindeki kaçak göçmenler TIR dorsesinin havalandırmasının da bozuk olmasıyla nedeniyle boğulmaktan son anda kurtarıldı. Polis ekiplerinin sağladığı su desteğiyle ayakta kalmaya çalışan mültecilerin bazıları hava sıcaklığından dolayı baygınlık geçirdi.

KAÇMAYA ÇALIŞANLAR OLDU
Adeta bir insanlık dramının yaşandığı olayda, sıcaktan, susuzluktan ve açlıktan bitkin halde olan göçmenler, TIR dorsesinin brandasını keserek hava almaya çalışırken, bazı göçmenler de kaçmaya çalıştı. Olay yerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Kaçan bazı göçmenler polis tarafından yakalandı.

AVRUPA'YA GİDECEKTİK
TIR'da bulunanların içinde bulunan Afganistanlı bir göçmen, "Afganistan'da Taliban var, DEAŞ ver, Amerika var. Terörden kaçıyorum. İstanbul'a gidip oradan da Avrupa'ya gidecektik. 2 gündür aç ve susuz yolculuk yaptık" dedi.

SAĞLIK EKİBİ SEVKEDİLDİ
Polis noktasına çok sayıda cankurtaran sevkedilerek, durumu kötü olan mülteciler hastaneye sevkedilirken, durumu iyi olanlar ise Millet Bahçesi'nin yanında bulunan Atatürk Spor Salonu'na götürüldü. Polisin olayla ilgili incelemesi devam ediyor.

Mustafa İNAN-Yasin YILDIZ