https://youtu.be/yH16NURDXsM

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu Çarşamba ve Bafra ovalarının verimli kullanılmadığını bu yüzden ürünlerin ithal edildiğini tarıma önem verilmediğini belirtti

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar Çarşamba ve Bafra Ovası'na yeterli değerin verilmemesinden dolayı ürünlerin ithal edildiğini ovaların şehir için bir şan olduğunu bu yüzden tarıma gereken önemin verilmesi gerektiğini kaydetti.

OVALARIN KATKISI VAR
Güven GÜRFEZ: Elimizde olan tarım arazilerimizi çok verimli kullanıyoruz. İyi değerlendiriyoruz. Verim olan yerde her zaman güzel sonuçlar elde ederiz. Çarşamba ve Bafra Ovalarının Samsun'a katkısı olduğunu düşünüyorum.

MAALESEF DESTEK YOK
Mustafa AKIN: Samsun’a tarımda gerekli destek verilmiyor. Samsun Büyükşehir olduğundan dolayı Çarşamba ve Bafra Ovası bizim için yeterli değil. Türkiye'nin belirli bölgelerine Çarşamba ve Bafra Ovasından ürün gidiyor fakat bunun daha fazlasını yapabiliriz.

TARIMIMIZ İYİ DEĞİL
Abdullah LAFÇI: Samsun tarım olarak iyi değil. Tarım alanların gerekli değer ve destek verilmediği için tarımı da iyi olamıyoruz. Eğer ki Çarşamba ve Bafra Ovası'na yeterli bir şekilde tarım yapabilseydik dışarıdan yiyecek ithal etmezdik. Tarım arttırılmalı daha fazla destek verilmeli.

İMKANLAR KULLANILMIYOR
Mehmet ASLAN: Şu anda bulunduğumuz durumda tarım yetersiz. İmkanlar kullanılmıyor, sulama teşkilatları da oldukça zayıf. Kuraktan dolayı ürünler yetişemiyor. Yeni barajlar ve sulama kanalları açılması gerekiyor. Arazilerin sulanması gerekiyor. Tarım olarak yeterli değiliz hep dışarıdan ithal ediyoruz.

BİR TÜRLÜ BALTA GÖRMEDİ
Sencar SEÇKİN: Çarşamba ve Bafra Ovası değer görülmeyen yerler. İnsanlar ekip biçmek istemiyor. Balta görmemiş yerler var. Her ne kadar çorak yerler deseler de oralar da ekip biçilemeyecek bir şey yok.

ELİMİZDEKİ DEĞERLİ NİMET
Ahmet ÖNGÜÇ: Samsun, maalesef elindeki imkanları değerlendiremiyor. Belki de neden siyasilerdir. Bunan dolayı tarıma da engel olabilirler. Tarım arazileri Samsun'da gittikçe azalıyor. Bu yüzden ovalarımıza değer vermeliyiz. Elimizde olan nimetin değerini bilmiyoruz.

ARTIK YOK OLUYORUZ
Mehmet SONKAYA: Samsun tarım alanında elinde olan imkanları değerlendiremiyor. Bu konuda zayıfız. Gübre, mazot çok pahalı geliri de az olduğundan dolayı çiftçiye de destek verilmediğinden dolayı tarım bitti. Kimseyi derdini anlatamıyorsun böyle yok oluyoruz.

KENTTE TARIM BİTTİ
Deniz FIRAT: Tarımda Samsun bitmiş durumda. Çarşamba ve Bafra ovalarında bir faaliyet gösterilmiyor. Elimizde olan her şeyi kaybediyoruz. Değer vermemiz gerekirken elimizden kayıp gidiyor.

ÜRÜNLERİ İHTAL EDİYORUZ
Suzan FIRAT: Türkiye'nin her yerinde tarım bitti. Maalesef tükenmiş bir haldeyiz. Kendimiz hiçbir üretim yapmıyoruz. Yediğimiz ekmeğin ununu bile dışarıdan ithal ediyoruz.

BİLİNÇLİ DAVRANMALILAR
Mine KESKİN: Samsun tarım olarak iyi bir alanda olduğunu düşünüyorum. Kendi sebze ve meyvemizi yetiştiriyoruz. Dışarıdan ürün almamaya başladık. Tarım arttı bizler elinden geleni yapıyoruz. Vatandaşlar daha bilinçli davranıp tarıma önem vermeleri gerekiyor.

Tuğba SÖYLEMEZ, Yasin YILDIZ