https://www.youtube.com/embed/vL9ZsEj7cFc

Samsun'da, SAMKART'larına HES kodu tanımlatmadan yolculuk yapamayan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren gişe
gişesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

YOĞUNLUK OLUŞTU
Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı SAMULAŞ, toplu ulaşım araçlarında zorunlu hale getirilen HES kodu sorgulama işlemini, sistemine entegre etmesi üzerine, Cumhuriyet Meydanı'ndaki tramvay durağındaki
SAMKART Başvuru ve Danışma Merkezi'nin önünde
uzun kuyruklar oluşuturken, vatandaştar da teqki gösterdi.

TEDİRGİN OLDULAR

HES kodu entegrasyonu olmaksızın yolculuk yapamayan vatandaşlar, saatlerce sıranın
kendilerine gelmesini bekledi. Önlem alınmadığını ve yoğun kalabalıktan şikayetçi olan vatandaşlar, personel sayısının az olmasından yakındı.

TAMAMEN SAÇMALIK
Nurten SEVEN: Burada bundan iki üç tane daha olabilir. Şu anda burada yaşanan olay tamamen saçmalık. HES kodu bizi çok zorluyor. Yaşlılar nasıl gelip burada işlerini halledecekler? Bu sorunun cevabını çok merak ediyorum.

HESABI KİM VERECEK?
Metin KARA: Mahalle muhtarlarlığına birer tane memur koysalar bunlar yaşanmayacak. Bu kalabalığa eziyet değil mi? İnsanlar sıra bekliyor, yaşlılar var burada. Bu kalabalığın hesabını kim verebilir ki? Koronavirüse karşı önlem dahi alınmamış. Herkes iç içe sıra bekliyor. İnsanların hayatı bu kadar önemsiz hale ne zaman geldi?

ÖNLEM ALINMAMIŞ
Asuman ERÇİN: Ciddi anlamda sıkıntılı bir durum. HES kodu soruyorlar ama burada riskli bir duruma düşüyoruz. Soğuk havada beklemek zorunda kalıyoruz. Bu yoğunluk hep böyle devam ediyor. Önlem alınmamış vaziyette. Sadece birkaç kez uyarı yaptılar ama çözüm odaklı bir hamle göremedim.

ÇALIŞAN SAYISI AZ
Yasin ŞAHİN: Sabahın 8'inde de geldim ama yine aynı şekilde kuyruk vardı. Yaptıkları işlem çok uzun sürüyor. Sadece 3 kişi çalışıyor. En az 5 kişinin çalışması gerekiyor. Arkadaşlar uyarıyor ama ne kadar uyarsalar da ister istemez mesafe hiçe sayılıyor. Herkesin adresi belediyede var. Bu işi farklı bir yöntemle de halledebilirlerdi.

ÇÖZÜM GEREKİYOR
Mehmet ATMACA: Pandemi döneminde böyle bir kuyruğun olması çok saçma. Belediyenin bu işe bir çözüm bulması gerekiyor. Kesinlikle mantığa sığan bir durum yok burada.