https://www.youtube.com/embed/6i2xxbrsGKQ

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Samsun Şubesi sağlık çalışanlarıyla ilgili son yayınlanan genelge ile izin ve tayin haklarının kaldırılmasına tepki gösterdi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Samsun Şubesi, Sağlık İl Müdürlüğü önünde gerçekleştirdikleri basın açıklamasında, sağlık çalışanlarıyla ilgili son yayınlanan genelge ile izin ve tayin haklarının kaldırılmasına tepki gösterdi.

KABUL ETMİYORUZ
Sendika üyeleri adına konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı Aysel Ocak, "Sağlık çalışanlarıyla ilgili son yayınlanan genelge ile izin hakkımızın ortadan kaldırılmasını, tayinler durdurulurken sürgünlerin önününün açılmasını kabul etmiyoruz. Dinlenme hakkımız, aynı zamanda yaşam hakkımızdır. Yaşatmak için yaşamak istiyoruz" dedi.

ANAYASAYA AYKIRIDIR
Atama bekleyen binlerce sağlık çalışanın kadrolu ve güvenceli bir şekilde atamalarının gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Ocak, "Olağanüstü hal ilan edilmeden, istifa ve emeklilik yasağı getirilemeyeceği ortadayken, sağlık emekçilerinin bu haklarının ellerinden alınması anayasaya aykırıdır" dedi.

Merve İLHAN-Mustafa İNAN