https://youtu.be/e3J-1kTi4Ew

Balık sezonun açılmasının ardından tezgahlarda bolca yerini alan palamut, sezonun sonuna yaklaşmasıyla fiyatı artsa da vatandaşlar tarafından rağbet görmeye devam ediyor

Bu  sene sezonda palamutun çok olduğunu ve satıldığını söyleyen Günder Kılbaş, Palamut azalsa da vatandaşların tercihinin palamuttan yana olduğunu söyledi.

VATANDAŞ VAZGEÇMİYOR
Şuan da mevsim balığının palamut olduğunu belirten Balıkçı esnafı Günder Kılbaş," Bu sene palamut oldukça boldu, bol olduğu için de müşteriye fazla fazla sattık, artık palamutun sonuna geldik. Geçen sene 35 lira olan palamut bu sene 20 liradan satılıyor. Palamut bitmek üzere olduğundan dolayı fiyatıda arttı fakat vatandaşlar yine de palamuttan vazgeçmiyor. Palamutun 3/2 si bitmiş durumda, 3/1 kaldı. 15 Gün içerisinde tamamen biter" ifadelerini kullandı.

KARADENİZ'İN VAZGEÇİLMEZİ
25 yıldır bu işi yapan Balıkçı esnafı Kurtçu Aydın,"Plamutların boylarına göre fiyatları değişiyor. Küçük boy 10 lira, orta boy 15 lira, büyük boy ise 20 liradan satılıyor. Palamut balığının sonuna gelmiş durumdayız. Palamut bittikten sonra Karadeniz'in vazgeçilmezi olan hamsi ve çinekop tezgahlarımızda yer alacak" dedi. Aydın, şu anda en çok talep gösterilen balığın ise mezgit ve palamut olduğunu söylerek her vatandaşın tercihinin farklı olduğunu dile getirdi.


CEBİMİZE UYMUYOR
Cennet MEYDAN:Hamsi mezgit gibi balık çeşitlerini daha çok tercih ediyorum. Herkes vitamın almalı ve balık tüketmeli fakat Karadenizli olarak balık fiyatlarımız ucuz değil. Vatandaşın cebine uyması için biraz daha düşmesi gerekiyor.

FİYAT ARTMIŞ
Cafer ÇONOĞLU:Mevsim balığı palamut olduğu için palumutu tercih ediyoruz. Palamut fiyatları biraz artmış durumda. Fiyatlarda düşüş olsa bizim için daha iyi olabilir. Ama yine de biz palamuttan vazgeçmiyoruz.

BU SEZON GÜZEL

Hasan KARA:Balıklar bu sezon oldukça iyi durumda. Biz genel olarak palamutu tercih ediyoruz. Balık fiyatları ise parası olana ucuz parası olmayana pahalı denilebilir. Balıklar da büyüklüğüne göre fiyat değişikliği oluyor. Herkes bütçesine uygun balık alabilir.

Tuğba SÖYLEMEZ- Yasin YILDIZ