Samsun'da 3 No'lu otobüs seferinin kaldırılmasının ardından sorun yaşadıklarını belirten Yenidağan Mahallesi sakinleri adeta isyan etti 

Samsun'un İlkadım İlçesi Yenidağan Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, Atakum güzergahından gelen 3 No'lu seferin Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırmasıyla sorun yaşadıklarını ve konu ile ilgili yeniden bir düzenleme yapılmasını istediklerini söyledi. 

NASIL GİDERİLECEK?

Yenidoğan Mahalle Muhtarı Erkan Levent,  seferin kalkmasından dolayı mahallelinin sıkıntı yaşadığını belirterek, "Konuyla ilgili mahalleliden şikayet aldım.Şikayetleri biriktirip Büyükşehir Belediyesi’ne bildirmeye hazırlanıyorum. Bu mağduriyet nasıl giderilecek? 1. Hat ve 2. Hat'a uzağız. Bir tek kullandığımız 3 No'lu otobüs hattı vardı. Şimdi o da kalktı. Hata binmek için bir sürü yol yürümek zorundalar" dedi. 

ÇOK ÜZGÜNÜZ 

Seferin kaldırılmasından dolayı üzgüntü duyduklarını dile getiren  Bekir Yeşilöber,” Atakum’dan mahallemize gelen tek otobüs seferide kalktı. Üzgünüz. Seferin çok fazla kullanılmadığını konu ile ilgili istatistik yaptıklarını ve otobüsün kazanç getirmediğini söylediler” ifadelerini kullandı.

HASTANEYE GİDEMİYORUZ

Güzergahların değişmesiyle vatandaş olarak mağdur olduklarını ifade eden Bilal Söylevi de “Aşağıdan gelip hastaneye gidebilmek için 1. Hat’a binip bulvarda inip yokuş çıkacağız. Göğüs Hastanesi’ne gitmek istesek yarı yolda inip yokuş çıkacağız. Yıllardan beri kullandığımız 3 nolu otobüs seferini kullandığımızda dediğim yerlere rahatlıkla hastaneler gidebiliyorduk. Şimdi yaşlılar, sakatlar, hastalar nasıl aktarma yapıp hastaneye gidecek? Umarım en kısa zamanda güzergahlar tekrar düzenlenir” diye konuştu.

YENİDEN DÜZENLENMELİ

 İrfan Gülçiçek ise şunları söyledi: "Şehrimiz ve mahallelimiz için bir kayıp. Muhtelif yollardan evimize ulaşmak varken dolmuş hatları aynı güzergahları kapsamamakta.  Bu konuda bu düzenlemenin yeniden geliştirilmesini talep ediyorum. "

Emre ÖNCEL, Esra VURAL