https://youtu.be/TmOSJn2Q1aM

Samsun'da yaşayan vatandaşlara Samsun Canlı Haber ekipleri "Samsun'da olmasını istediğiniz üç şey nedir" diye sordu. Vatandaşların birçoğu fabrikaların kurulmasını isterken bazı vatandaşlar ise yol sorunlarının çözülmesi gerektiğini çevre konusunda ise daha fazla duyarlılık beklediklerini söyledi.

YAYA VE BİSİKLET YOLU
Muammer TOKGÖZ: Samsun büyük bir şehir. Dolayısıyla araç yoğunluğu fazla. Bu da otopark ihtiyacını doğuruyor. Bu nedenle yaya geçiti ve bisiklet yollarının eksik olduğunu düşünüyorum.

DUYARLI OLMALIYIZ
Erol SEVİNÇ: Samsun'da eksiklik çok. Öncelikle hayvan haklarının korunmasını bu konuda vatandaşların daha duyarlı olmasını istiyorum. Yine çevre katliamına dur demek için yeşilin katledilmemesini istiyorum. Samsun doğal güzellikleriyle bilinen bir şehir. Kesinlikle gerekli desteği vermeliyiz.

SANAYİ, YOL, SOSYAL ALAN
Ferhat KAYA:Şehrimize sanayi alanları açılabilir daha çok fabrika kurulabilir. Ayvacık İlçesi'nde yaşıyorum ve ilçemizin yolları bozuk. Yol sorununa bir çözüm bulunmasını istiyorum. İlçede sosyal alan da yok. Eğer bunlar gerçekleşirse Samsun daha güzel bir yer haline gelir.

İŞSİZLİK BÜYÜK SORUN
Ali AKMAN: Samsun'da öncelikle işsizliğe çözüm bulunmalı. Ardından kentte yol ve otopark sorunlarıbna çare bulunmalı. Samsun'da olmasını istediğim konular bunlar. Çünkü Karadeniz Bölgesi'nin en büyük ilinde yaşıyoruz. Herkes gibi bende en iyi şeylerin olmasını isterim.

GEÇİM SIKINTISI VAR
Mevlüt ÇAKIROĞLU: Samsun'da geçim sıkıntısı ve işsizlik sorunu var. Hastanelerimiz de çok kalabalık. Bu konuyla ilgili sorunların bir an önce çözüme kavuşmasını istiyorum.

KENTSEL DÖNÜŞÜM
ALİ ARSLAN: Mahallemde kentsel dönüşüm olmasını bekliyorum. Dönüşüm yapılacağı için doğalgaz gelmedi. Daha düzenli mahallede, doğalgazlı bir evde oturmak istiyorum.

TİCARET GELİŞTİRİLMELİ
Ahmet YANEL: Türkiye'nin çeşitli illerinde otomobil fabrikaları açılıyor. Samsun'da da fabrikalar açılıp, iş alanları yaratılabilir. Ticaretin geliştirilmesi için çalışmalar yapılmalı. Yine turizmle alakalı çalışmalar yapılabilir.

BELEDİYE ÇALIŞMALI
Yılmaz ÖZTÜRK: Koronavirüs dolayısıyla gerekeli kurallara uyulmasını istiyorum. Özellikle bu süreçte belediyelerin bu konuda daha çok çalışmasını istiyorum. Son olarak da sanayinin geliştirilip işsizlik sorununa çözüm getirilmesini istiyorum.

EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK
Halil GÜR: Samsun'da fabrikaların kurulup vatandaşların iş sahibi olmasını isterim. Çünkü Samsun'un en büyük sorunu işsizlik . Park ve bahçelere daha çok özen gösterilmeli. Bunlar dışına pek bir isteğim yok.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ