https://www.youtube.com/watch?v=Zgm3kzsWd7U

Türkiye'de 2 milyon 437 bin 119 adayın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) dün yapıldı. Sınav öncesinde öğrenciler eksiksiz bir şekilde belgeleri ile sınav yerine gelerek tüm kontrollerden sonra sınava girdi. Öğrenciler 165 dakika içeride ter dökerken veliler de dışarıda heyecanla bekledi. Samsunlu veliler, koronavirüs salgınının çocuklarının psikolojilerini bozulduğunu, bu nedenle de çalışmalarını etkilediğini söyledi.

DERSANEYE GİDEMEDİ
Niyazi PASKAL: Koronavirüs süreci ciddi anlamda çocukları etkiledi. Çünkü kızım dershaneye gidiyordu. Bu süreçte dershaneye gidemedi. Evde kendi çabalarıyla çalışmaya çalıştı. Biraz üniversiteye giden ablasından destek aldı, evde onunla çalıştı. Sınav öncesi heyecanlı ve stresliydi. Çünkü bu süreçte sınavlar ertelendi, tekrar geri alındı. Bakalım hakkında hayırlısı ne ise o olsun.

SIKINTILI DÖNEM
Mahir ÇOM: Çocuklar için psikolojik anlamda sıkıntılı bir dönem oldu. Ama azmedip başarmak isteyen yine evde internet üzerinden çalıştı. Koronavirüs süreci hepimiz için zor ama sınava girerken pek heyecanımız yoktu. Çünkü daha önce de çocuklarım sınava girmişti.

CANI SAĞ OLSUN
Fatma DEMİRKAYA: Koronavirüsten dolayı hep evdeydik. Bu süreçte çocuklarımıza ders çalışmaları için öğüt verdik. Evde olduğundan dolayı sürekli test çözdü. Oğlumun canı sağ olsun, kazansa da kaybetse de hayat bu yapacak bir şey yok.

İYİ HAZIRLANAMADI
Gülbahar ABLAK: Koronavirüs bu sene çocukları çok etkiledi. Evden dışarı çıkamadı. Evimizde küçük çocuk olduğu için istediği gibi çalışamadı. O yüzden sınava çok hazırlanamadık. Sınava giriş çok yoğun değildi. Tabi buradan gördüğümüz kadarıyla içeride ne olur bilemeyiz.

PSİKOLOJİLERİ ETKİLENDİ
Hasibe ARZK: Koronavirüs süreci zordu. Ama çocuğumuz için buradayız. Evde olduğundan dolayı kendince bir çalışma listesi yapıp, saatlerini ayarlayıp ona göre çalıştı. Bu süreç tabi ki kızımı psikolojik olarak etkiledi.

ÇOK ÇALIŞTI
Asiye TÜRKMEN: Koronavirüs tabi ki herkesi etkilediği kadar bizi de etkiledi. Ama çocuğum elinden geldiğince çalıştı ve emeğinin karşılığını alacağını düşünüyorum. Evden çıkmadığı süre zarfında daha çok çalışmaya gayret gösterdi. Ben çok heyecanlıyım. Hatta içeriye girdiğinde çok duygulandım.

ÇOK VERİM ALAMADI
Beyhan SOYLU: Süreç çok iyi değildi. Okullar kapandı. Dershaneler kapandı. Evde de internet üzerindeki derslerden çok verim alamadı. Bakalım, hayırlısı neyse o olsun.

İNŞALLAH SON OLUR
Mehmet TAFLAN: Ömrümüzde ilk defa böyle bir durumla karşı karşıyayız. İnşallah son olur. Çocuklar evde çalışmaya gayret gösterdiler. Sınava girerken hem ben hem çocuklar heyecanlıydı. İnşallah herkesin çocuğu başarılı olur.

SÜREÇ ZORLU GEÇTİ
Hasan KÖKSAL: İki kızım da şu anda sınavda. Kızlarım için süreç zorlu geçti. Sürekli evde derslerine çalıştılar. Okula gidebilselerdi daha iyi verim alacaklardı. Ama buna da şükür. Koronavirüsten dolayı ilk zamanlar psikolojik olarak sıkıldı ve bunaldılar ama sonrasında toparlayıp sınavlarına odaklandılar.

GAYRET ETTİLER
Ufuk DEMİREL: Koronavirüs süreci tüm ülke için zordu. Ama çocuklarımız için çok daha zordu. Ellerinden geldiği kadar televizyondan ve internet üzerinden çalışmaya gayret ettiler. İnşallah verdikleri emeğin karşılığını alacaklar. İster istemez etkilendiler ama bir şekilde topladılar. Ben onlardan daha heyecanlıyım.

UMARIM GÜZEL GEÇER
Nurcan Kılıç: Herkes için zor bir süreçti. Hem Milli Eğitim'im hem dershanelerin online derslerine katıldılar. Umarım tüm öğrencilerin sınavı güzel geçer. Sınava girerken çocuğumdan daha heyecanlıydım, bakalım ne olacak?

Esra VURAL, Yasin YILDIZ