https://www.youtube.com/watch?v=T2-2kid0pko&feature=youtu.be

Samsunlu şoförler, sıklıkla kazaların yaşandığı Yeşilkent Köprülü Kavşağı'nın ciddi sorunlara yol açtığını belirterek, yetkililerin acil bir şekilde düzenlemesi gerektiğini söyledi

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına, İlkadım İlçesi Derecik Mahallesi'nde bulunan ve sık sık trafik kazalarının yaşandığı Yeşilkent (Derecik) Köprülü Kavşağı ile sorunlarını dile getiren şoförler, kavşakta ciddi sorunlar yaşandığını ve yetkililerin bir an önce konuyla ilgili çalışmalara başlamasını ifade etti. 

ACİL DÜZENLENMELİ
Zafer ÖNCAL: Teknik ve yapılış tarzı olarak çok ters bir kavşak. Aynı zamanda çok dar. O tür kavşaklarda sola doğru meyil verilmesi lazım. Biz taksiciler Atakum'a geçerken o yolu çok kullanırız. Özellikle acemilerin ve yola hakim olmayanların çok sorun yaşayacağı sıkıntılı bir yol. Bence kapatılmalı veya alternatif bir geçiş yolu yapmalılar. Orayı kapatmaları ya da acil bir şekilde düzenlemeleri gerekiyor. Çünkü önümüz kış ve bu da yeni kazalara sebebiyet verir.

ÇOK TEHLİKELİ
Ömer BARLAK : Yeşilkent Alt Geçidi çok tehlikeli. Bugüne kadar çok sayıda kaza meydana geldi. Bu yüzden o bölgenin düzenlenmesi gerekiyor. Mühendisler güzel bir plan ve proje çizip sorunu çözebilirler. 

ÇÖZÜME KAVUŞMALI
Mustafa SEYHAN: Orası çok sıkıntılı, keskin bir viraj. Gelen araç alt geçide hızlı girdiği için önünü göremiyor ve ister istemez kazalar yaşanabiliyor. Ben geçtiğim zaman ben de sıkıntı yaşıyorum. Minibüsle geçtiğim için daha da sıkıntı yaşıyorum. Yetklililerin yeniden bir düzenleme yapmaları gerekiyor. Bir an önce çözüme kavuşmalı. Aynı zamanda sürücülerin de daha çok dikkat göstermesi gerekiyor.

MÜDAHALE EDİLMELİ
Nuri ÖZENÇ : O alt geçidin düzenlenmeye ihtiyacı var. Daha önce  dolmuş şoförleri olarak yetkililere birkaç dilekçe verdik. Ama herhangi bir netice alamadık. Daha önce bir şoför arkadaşımız o virajda çok ciddi bir trafik kazası geçirdi ve sakat kaldı. Şu an iş göremez halde. Bundan dolayı yetkilerin bir an önce duruma müdahale etmesi gerekiyor.

Emre ÖNCEL