https://youtu.be/dE4EYNKY1pg

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin İlkadım İlçesi Çiftlik Mahallesi’nde yapacağı Çiftlik Otoparkı için açıkladığı kamulaştırma bedelleri tepki çekti. Mahalleli mağdur durumda olduklarını ve şaşkınlıklarını üzerlerinden atamadıklarını belirterek, konuya çözüm bulunmasını istedi.
AÇIKLAMA YAPILMADI
Ayhan ÖZDOĞAN: Kamulaştırılacak yerlerin otopark olacağı söyleniyor ancak otopark yapılıp yapılmayacağı da meçhul. Burayı başka bir amaçla da kullanabilirler. Mahallede yaklaşıl 60 haneyiz. Kimseye açıklama yapılmadan evlerine yazı gönderildi. Kimse bize bir şey sormadı. Hatta birçoğumuz yaşlılarımız üzülmesin diye bu konuyu söylemiyor.

NE YAPACAĞIZ ?
Abdullah YAMANEL: Kamulaştırma ile ilgili olan kararın ne zaman alındığı belli değil. Hiçbir şeyden haberimiz yok. Tebligatı gördüğümüzde eşimle hastaneden gelmiştik. Çok şaşırdık. Daha sonra evin yıkılıp otopark yapılacağını duyduk. İtiraz ettik ama ne yapacağımızı da bilemiyoruz.
Evimizden çıksak ne yapacağız ? 60 yaşından sonra sonra borca girip ev alamam. Bu durum bizi mağdur etti.

YENİ EV ALAMAM
Dursiye AÇIKLI: Mağdur durumdayız. Kesinlikle evimizi kamulaştırmaya vermek istemiyoruz. Geçen yıl evimizin dışını mantolamamız ile ilgili belediyeden yazı geldi. Madem böyle bir şey yapılacaktı neden kişi başı 6 bin TL vererek evlerimizin dış cephesini yaptırdık. Tam "emekli oldum, rahat ettim" derken bu çıktı başıma. Yeni bir ev alamam. Buna asla gücüm yetmez.

BU HANGİ AKLA SIĞAR
Mürvet ELİBOLU: Evim tapulu olduğu halde kamulaştırma yapılıyor. Ben hasta ve yaşlıyım yazı geldiği zaman hastaneden yeni taburcu olmuştum. Yeni bir ev alma gibi bir durumum söz konusu değil. Böyle bir kanun olabilir mi? Vergisini ödeyen bir vatandaşım. Gelip burayı yıkacaklarını ve otopark yapacaklarını söylüyorlar. Bu hangi akla ve mantığa sığar ?

EKMEK TEKNEM DE VAR
Zinet ÇAKIROĞLU: Bu durum benim için daha zor hem evim hem de ekmek teknem, kamulaştırılmaya çalışılıyor. Zor durumdayım. Hiçbir bilgim olmadan yazı geldi. Şaşkına döndüm. Eğer bir kazancım olmazsa mahvolurum. Ekmek teknem olmazsa ne yaparım? Büyükşehir Belediyesi'ne şikayette bulunup dilekçemi yazdım. Bunu doğru bulmuyorum.

KARA KARA DÜŞÜNÜYORUZ
Ayten ALPTEKİN: Evimin yıkılmasını istemiyorum. Mahallemi ve komşularımı seviyorum. Yalnız yaşayan ve hasta olan birisiyim. Böyle bir durumda ev de alamam. Kara kara düşünmeye başladık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Mantıklı olmayan bu işe çözüm bulsunlar.

MAĞDUR EDİLMEMELİ
Resul Bahtım BÜLBÜL: Mahallemizde genellikle emekliler yaşıyor. Öyle ki yıllardır geçimini bu mahalleden sağlayan birçok insan var. Yani bu mahallede herkesin alın teri yatıyor. Yıllar sonra ev sahibi olduk, rahat edeceğiz derken. Böyle bir sorunla karşılaşmak bizi çok üzdü. Bedel olarak verilen fiyatlarla da ev alınması mümkün değil. Bu durum vatandaşı mağdur etmekten başka bir şey değil.

Esra VURAL , Yasin YILDIZ