https://youtu.be/6o7NDvE6tKo

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, koronavirüs önlemleri çerçevesinde camilerde 5 vakit cemaatle birlikte namaz açıkladı. Samsun'da yaşayan vatandaşlar, dün cemaatle birlikte namaz kıldı. Samsun Canlı Haber TV'ye konuşan vatandaşlar, uzun bir aranın ardından cemaatle namaz kılmanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

BUGÜNÜMÜZE ŞÜKÜR
Yılmaz ÖZEL: Çok mutluyuz. Bu günleri uzun zamandır bekliyorduk. Üç ay boyunca dışarıya çıkamadım. Bugünümüze de şükür. Sosyal mesafe kurallarına uyarak namazımızı kıldık.

BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN
İlyas ZORBA: Allah'ımdan, ülkemizde yaşayan herkesin sağlık, sıhhat içerisinde namaz kılmalarını diliyorum. Ülkemizin dirlik ve düzeninin devam etmesini diliyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

BİR DAHA YAŞAMAYALIM
Bülent TAFLAN: Rabbim islam alemine böyle bir acı yaşatmasın. Namaz kılmak için camilere gidememek müslüman olarak bizi çok üzüyordu. Mutluyuz, sevinçliyiz. Allah bir daha böyle bir durumu göstermesin.

BUGÜNÜ BEKLİYORDUK
Selattin YILMAZ: Sosyal mesafe kurallarına uyarak namazımızı kıldık. Bugünleri bekliyorduk. Az da olsa sosyal hayata kavuştuk. Cemaatle birlikte namazlarımızı kılmamanın mutluluğunu yaşıyorum.

ALLAH'IN EVİNE KAVUŞTUK
Yılmaz ATİLLA: Allah’ın evi olan camilerimize geri döndük. İnşallah virüsten tamamen kurtuluruz da herkes rahat bir nefes alır. Çok sevinçliyiz.

MUTLULUK YAŞADIK
Mustafa VAR: Cemaatle birlikte 5 vakit camimizde namaz kılmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah korona illetinden de en kısa zamanda kurtuluruz.

İYİ GÜNLER BİZİM OLSUN
Seyfullah SAKAL: Cemaat ile birlikte camimizde namazımızı eda etmekten dolayı çok mutluyuz. İnşallah koronavirüsten de en kısa zamanda kurtuluruz. Allah bu günlerimizi bir daha aratmasın. İyi günler bizimle olsun.

BÜYÜK MUTLULUK
Niyazi TİBET: Allah’ımıza çok şükür, bugünleri bizlere gösterdi. Korona da Allah’ın takdiri ilahisi, yapacak bir şeyimiz yok. Cemaatle yeniden 5 vakit namazımızı eda etmek bizim için büyük bir mutluluk.

İPLE ÇEKİYORDUK
Seyfidal BARAN: Ne mutlu ki bize 5 vakit namazımıza kavuştuk. Mutluyuz, bugünleri iple çekiyorduk. Samsun cemaati olarak başka bir şey istemiyorduk. Bugünümüze şükürler olsun.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ