https://www.youtube.com/watch?v=7dQxAAfLwcc

Samsun'da haftasonun ardından Pazartesi günü banka önlerinde sosyal mesafe kuralını ihlal eden uzun kuyruklar oluştu

Samsun’da vatandaşlar, maaşını almak ve diğer işlemlerini yapabilmek için PTT ve bankaların önünde kuyruk oluşturdu. Kuyrukta bekleyen vatandaşlar, dakikalarca sırada beklediklerini belirterek, koronavirüs sürecinde yetkililerin işlemlerin daha hızlı yapılabilmesi adına bir çalışma yapılmasını istedi.

SİSTEM YAVAŞ
Sistemde işlemlerin yavaş gittiğinden dolayı bekleme süresinin arttığını ifade eden Ahmet Çelik, "Yaklaşık 15 dakikadır sırada bekliyorum. İçerideki sistem yavaş ve işlemler yavaş yapıldığından dolayı dışarda bekleme süremiz de artıyor" diye konuştu.

MEMNUN DEĞİLİZ
Sıra beklemekten memnun olmadıklarını fakat koronavirüsten dolayı beklemek zorunda olduklarını belirten Kemal Koç, "Para yatırmak için yaklaşık 15 dakikadır bekliyorum. Bu gidişle daha da çok bekleyeceğim gibi duruyor. Koronavirüs başladı başlayalı sadece bankalarda değil her yerde sonra bekler olduk. Sıra beklemekten memnun değiliz ama yapacak bir şeyimiz yok" ifadelerini kullandı.

ÇOK BEKLEDİM
Yaklaşık yarım saattir sırada beklediğini ve yetkililerin işlemleri hızlı yaparsa bekleme sürelerinin azalacağına değinen Ersin Demirtaş ise şunları söyledi: "PTT'ye e-devlet şifresi almak için geldim. Acelemin olmasına rağmen yarım saattir sıradayım. Yetkililerden tek isteğim işlemleri biraz daha hızlı yapmaları. Eğer hızlı bir şekilde işlem yapılırsa bekleme süremiz daha az olur."

Esra VURAL - Emre ÖNCEL