https://www.youtube.com/watch?v=SDSQzCF5Hzc

Samsun'un Tekkeköy ilçesi Kirazlık Mahallesi'nde sanayi esnafının kullandığı bozuk yol, derin çukurları nedeniyle yolu kullanmak zorunda olan vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ

Sanayi Bölgesi esnafına zor anlar yaşatan, adeta köstebek yuvasını andıran yol kış aylarının gelmesiyle çileye dönüştü. Tekkeköy ilçesi Kirazlık Mahallesi'nde 504 Sokak'ta bulunan Asarağaç tramvay durağı yakınındaki bozuk yoldaki derin çukurlar etkili olan sağanak yağışın ardında suyla doldu.

DEMİR'DEN ŞİŞME BOT İSTEDİLER

Samsun'da sağanak yağışların ardından sık sık sel ve su baskını haberleriyle gündeme gelen ve 14 Ağustos 2019'da Samsun'da meydana gelen sel felaketinde dükkandaki suları çıkarmak için sokakta kayıkla yolculuk etmek zorunda kalan esnaf görüntüleriyle akıllara kazınan sanayi sitesi esnafı bozuk yolla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e seslenerek, yolun yapılması talebinden vazgeçtiklerini belirterek, 'şişme bot' istediklerini dile getirdi.

23 - 24 AĞUSTOS 2019'DA NE OLDU?

Samsun'da Salıpazarı ilçesinin ardından Terme ilçesini de vuran sel, hayatı felç etti. Sanayi sitesindeki esnaflar dükkanlara ulaşmak için kayıkla yolculuk etmek zorunda kaldılar. Öte yandan, Milli Savunma Bakanlığı, ilçede yaşanan sel nedeniyle mahsur kalan 17 kişinin kurtarıldığını bildirdi.

Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan sağanak yağışlar, Samsun’un doğu ilçelerini de olumsuz etkiledi. Özellikle Salıpazarı, Terme ve Çarşamba’nın kırsal mahalleleri selden etkilendi. Terme’de şehir merkezindeki dükkanlar ve evler 1 metreye kadar su altında kaldı. Terme Sanayi Sitesi ise selden en çok etkilenen yerlerden birisi oldu. Esnaflar, dükkanlarındaki suları çıkartmaya sokaklarda kayıkla yolculuk ederek gitmek zorunda kaldılar. 

MSB: MAHSUR KALAN 17 KİŞİ KURTARILDI

Milli Savunma Bakanlığı, sağanak yağışlar sonrasında meydana gelen su taşkınlarında mahsur kalan 17 kişinin helikopterle bölgeden tahliye edildiğini bildirdi.